Heerlijke Ziekenhuisromance

Na de serie "Diagnose: liefde" speelt dit boek zich ook af in de ziekenhuiswereld. Vanaf de eerste pagina boeit het verhaal mij. Deze ziekenhuisroman is vlot en pakkend geschreven. Het heeft een sterke verhaallijn, een kwetsbare hoofdpersonage met sympathieke vrienden en collega's. Vriendschap, emoties, trauma, familiebanden en romantiek; dat is waar het om draait .
Emilia de Graaf ontmoet tijdens een congres in Parijs een arts, die haar kalmerend toespreekt voordat ze een toespraak moet houden voor een volle zaal. Daarna verliezen ze elkaar uit het oog.
Emilia is een kwetsbare jonge arts in opleiding. Haar vader en broers hebben naam en faam in de ziekenhuiswereld. Daardoor voelt Emilia grote prestatiedruk. Nadat haar moeder overleden is en ze tijdens haar opleiding een traumatische gebeurtenis meemaakt, krijgt ze te maken met paniekaanvallen.
Om haar paniekaanvallen te overwinnen neemt Emilia een nieuwe naam aan: Mia Prins. Ze vertrekt naar een ziekenhuis in Zeeland, om rustig opnieuw haar opleiding te starten onder supervisie. Niemand op de werkvloer weet van haar verleden, behalve haar huisgenote. Opleider Jack en Mia hebben direct een klik. Hij helpt haar om de paniekaanvallen de baas te worden. Mia en Jack groeien naar elkaar toe, maar haar geheime verleden werpt een schaduw over hun prille verliefdheid.
Door omstandigheden ontdekt Jack Mia's ware identiteit. Opnieuw vlucht Mia, maar deze keer om 'het beest in de bek te kijken' met hulp van familie. Eens moet ze Jack weer onder ogen komen. Kunnen ze elkaar weer vertrouwen en wat is er over van hun verliefdheid?
Een èchte feelgood met onverwachte wendingen, een goede opbouw in de gebeurtenissen, spice en een inkijkje in het echte ziekenhuisleven. Mia wist mij soms zelfs te ontroeren. Van Tilborg werkt zelf in de zorg. Enigszins geromantiseerd maar wel realistisch weet ze opnieuw een goed verhaal neer te zetten. Het einde is wat voorspelbaar, maar dat hoort bij dit genre en heeft mij totaal niet gestoord. Het audiobook is zo prettig voorgelezen, dat ik mijn aandacht er goed bij kon houden. Van harte aanbevolen!

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs