Heerlijk winters boek
Let op, een op en top kerstboek is het niet. Maar het is wel héél hartverwarmend. Het boek gaat over Lachlan die een landgoed erft van zijn overleden vader. Maar het landgoed is in erbarmelijke staat en hij heeft de zware taak om het op te knappen… Of te verkopen? Ook Rilla komt terug naar Applemore om de cottage waar haar vader woonde op te ruimen. De twee kennen elkaar van toen ze klein waren en hun vriendschap komt ook snel terug tot leven.
Ik vond dit een heel mooie boek. Ook al was er niet echt veel kerstsfeer (het komt er zeker wel in voor), maar het gaat meer over de relatie tussen de twee hoofdpersonages, het landhuis en de vriendschappen. Het boek is prachtig geschreven en leest als een trein. Je wordt in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los. Er gebeuren een paar onverwachte dingen die het interessant houden. Lachlan heeft nog 3 zussen, er is dus zeker nog voer voor nieuwe boeken. Ik had gelezen dat het tweede boek uit de reeks (Applemore Bay) uitkomt in het voorjaar, dus dat is iets waar ik al naar uit kijk!
Lees dit boek zeker nog in januari, want er komt veel sneeuw in voor en dat maakt dit dus het ideale winterse boek! ❄️