Wraak is zoet zou eerder zuur mogen zijn.
In mijn hele lees carrière heb ik voor het eerst een boek van Bart Debbaut gelezen, namelijk de facebookmoorden.
Ik heb nog de oude cover in donkere kleuren en bij het zien ervan moet ik zeggen dat er al een soort mysterieus gevoel opkwam. Daardoor kon ik het niet laten en ben ik er meteen in begonnen.
Het verhaal gaat over een nieuwe moordenaar die toeslaat in Leuven. Het is een andere moordenaar of de ‘standaard’. Deze moordenaar gaat zijn wraakactie (s) via facebook de wereld rond laten gaan. De mensen die de facebookpagina volgen zijn soms sneller ingelicht voordat de politie het weet. Het team van Leyssens gaat op onderzoek uit. Het is een race tegen de klok want voor ze het goed en wel beseffen zijn er twee moorden gebeurd. Wraak zal zoet zijn maar ik vind eerder zuur.
Na het lezen van dit verhaal had ik ontdekt dat het een serie is. Om geen voorgaande delen gelezen te hebben was ik zeer goed mee in het verhaal en zou ik zeggen dat deze gerust als standalone gelezen kan worden.
De auteur heeft een zeer vlotte schrijfstijl, dit maakt het aangenaam om te lezen en voor je het weet zit je op het puntje van je stoel en is het boek ten einde en vloek je binnensmonds: dju tis uit.
Ik hield van de dialogen die gevoerd werden. Ik had het gevoel dat ik mee in het dialoog zat die ze voerden aan tafel, in de auto enz. Dit heeft de auteur goed uitgevoerd en het is ook eigentijds en menselijk.
Ieder personage is op zichzelf uniek. Ze hebben allemaal hun eigenheid in meningen, uiterlijk, gedragingen enz. Dit maakt alles echter.
De thema’s is het verhaal zijn anno 2024 nog heel actueel, helaas. Welke thema’s het zijn zal je moeten ontdekken omdat ik niet te veel wil spoilen. Één ding kan ik wel meegeven en dat is dat ik soms goed gevloekt heb op bepaalde gebeurtenissen en ook met een mond open zat van verbazing tot tranen in de ogen van emoties.
Het was fijn dat de auteur ook een connectie zocht met zijn fanclub/lezers door een stuk van het verhaal op facebook te zetten en zijn volgers mochten raden waarover het verhaal ging gaan en degene die er het dichtste bijzat mocht zijn/haar naam lezen als hoofdpersonage in het verhaal.
Ik kan concluderen dat dit boek goed te lezen valt als standalone ondanks het een serie is. Voor je het weet is het verhaal ten einde en het is ook een hedendaags verhaal. Ik zou zeggen degene die houden van spanning, mysterie en hedendaagsheid in een boek, dan is deze perfect voor je.