Niets is wat het lijkt.
Gewist van Teri Terry is het eerste deel van de serie Slated. Ik heb deze serie al jaren in mijn kast en ben zo boos op mezelf dat ik niet eerder begonnen ben aan deze serie. Wat een eerste boek was dit!
“ Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Ze is gewist”
Het is lang geleden dat ik nog eens een dystopie boek gelezen heb. Normaal ben ik hier geen fan van, maar deze is leuk!
Doorheen het boek leren we Kyla beter kennen en je merkt al direct dat ze anders is dan de andere gewisten. Ze is diepgaander om het zo te zeggen. Ik vind het fijn dat je vanaf het begin eigenlijk mee op ontdekking gaat met Kyla, het hoofdpersonage. Voor haar gaat de wereld opnieuw open en ze leert alles stapsgewijs kennen.
Hoe zot is het om terug van 0 te moeten beginnen en je bent eigenlijk al 15 of 16 jaar. Je krijgt een nieuw gezin, nieuw leven, alles is nieuw. Als ik er langer bij stilsta is het gewoon zot en ook erg.
De rode draad in dit verhaal is: niets is wat het lijkt. En dat is het ook. Als je denkt het is zo, dan is het toch helemaal iets anders. Kyla moet goed nadenken wat wel waar is en wat niet en belangrijker wie is te vertrouwen en wie niet.
De schrijfstijl doorheen het boek is zeer goed. Het is vlot geschreven, ik was direct mee in het verhaal. Het bevat een fijne spanning en mysterie waardoor je doorheen de hoofdstukken raast omdat je meer te weten wilt komen.
Ik kan concluderen dat het eerste deel voor mij een topper was en niet kan wachten op aan het vervolgdeel te starten.