Er is altijd een lichtje aanwezig in de duisternis.

OPGELET VOOR MOGELIJKE SPOILERS!

Hope Again van Mona Kasten is het vierde deel in de Again serie.

In dit deel is Everly het hoofdpersonage. Het verhaal gaat over Everly Penn die niet van plan geweest is om verliefd te worden. Als dit gebeurd is het nog eens op Nolan, haar docent. Hij is de enige die Everly even van haar duistere gedachten kan wegnemen en hoe meer ze hem leert kennen, hoe sterker hun band wordt. Ze wil uiteindelijk niets liever dan helemaal voor hem gaan, en haar openstellen, maar Nolan heeft een geheim dat nog voor hun liefde begonnen is, kan kapot maken.

Ik vind het fijn dat het Everly is die deze keer het hoofdpersonage is. Ik heb haar altijd al een fijn personage gevonden in de voorgaande delen, maar had nooit een goed beeld van haar. Tot nu, in dit deel is alles via haar ogen/gedachten te lezen. Everly is een personage dat ook zoals de andere veel meegemaakt heeft, maar op de 1 of andere manier vind ik dit boek op dit moment de ‘ergste’ qua gebeurtenissen die de personages meegemaakt hebben.

Zowel Everly als Nolan groeien in het verhaal. Beide hebben geluk met een gemeenschappelijk vriend die hen beide helpt. Het is fijn dat wederom vrienden kunnen helpen bij gebeurtenissen die plaatsvinden en dat zij echt een helpende hand kunnen bieden.

Dit boek is wederom een plezier om te lezen ondanks de zware gebeurtenissen die erin voorkomen.

Ik vind het fijn dat de auteur een andere manier heeft om dit verhaal te schrijven. Het is ook een verhaal waarin je niet meteen weet wat er zal volgen en heeft wendingen die uit onverwachtse hoek komen wat het fijn maakt.

Wat ook leuk is, is dat de voorgaande personages van de andere delen, terug in het verhaal komen, dit keer wel als bijpersonages, maar het is fijn dat de wereld verder blijft bestaan en iedereen iets kan doen in elk deel. Dit heeft de auteur goed uitgevoerd.

Het verhaal is zeer realistisch geschreven en bevat een duidelijke boodschap aan de lezer. Dit boek kan voor velen helpen die in zo’n siuatie van Everly of Nolan gezeten te hebben om door te gaan en dit boek te gebruiken als steun of stap vooruit.

Hoe Mona Kasten het doet, geen idee. Maar dit boek is terug een 5 sterren verhaal voor mij. Het is vlot geschreven, bevat de nodige emoties en het is realistisch. Ik raad het iedereen aan op te lezen. Zeker als je van roman/feelgood houdt.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur