Kil

Kil van Mel Wallis De Vries gaat over een lichaam dat wordt gevonden op een verlaten industrieterrein. De agenten staan voor een raadsel. Tegelijkertijd kom je als lezer meer te weten over Turza haar leven.

Tyrza is 17 jaar en heeft sinds kort een verandering in haar leven meegemaakt. Het is wennen voor haar en ze blijft vechten in de mate van het mogelijke. Ze is sterk, lief en vooral moedig. Ik kan me in haar plaatsen en de auteur heeft haar goed neergezet in het verhaal.

Jonathan zal voor velen een beul en wreed zijn, wat bij mij ook is maar toch is hij lief hoe raar het ook klinkt.

Het boek is kort maar krachtig. Het leest makkelijk weg en de spanning zit erin. Normaal hou ik niet zo van beknopte informatie maar in dit verhaal vond ik het niet erg. Het is fijn dat het korte hoofdstukken zijn die afwisselen tussen de politie en Tyrza. Je kan als lezer goed weten wie het volgende hoofdstuk heeft. Politie heeft cijfers per hoofstuk en een politieband onderaan en bij Tyrza gaat het met graden celcius. Dit vond ik zeer goed gevonden en maakt het boek nog meer af en 1 geheel.

De wending die ik dacht dat het boek ging maken was totaal anders dan verwacht. Ik vond dit goed! Het zet je zo als lezer aan om nog creatiever te gaan denken.

Als ik toch een puntje van kritiek mag geven dan geef ik er 2.
* Waarom is de tip/melding van een gevonden lichaam zo kort bespreekbaar geweest. Er ontbraken zaken.
* Jammer dat er geen 6 maanden later op het einde was. Dat ging alles nog meer af gemaakt hebben.

Conclusie: een goed kort verhaal die zeker aanrader is.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure