Door moedig te zijn, kan je ver komen.
Toen deel 2 van de trilogie van Teri Terry uit was, moest ik eigenlijk meteen deel 3, versplinterd lezen. Ik had verschillende vragen waar ik een antwoord op wilde.
OPGELET VOOR EVENTUELE SPOILERS
Van zodra ik deel 3 begon te lezen voelde ik dat de auteur Teri Terry een andere schrijfstijl had. Alles had naar mijn gevoel in het begin een zeer traag tempo. Dit was er totaal niet in de voorgaande delen. Het ging veel rustiger met als resultaat dat ik moest wennen. Ik vond ook dat zodra het einde naderde dat er niets meer te zien was van het rustige tempo.
Versplinterd begint waar deel 2 eindigde. We weten dat Kyra moet vluchten door gebeurtenissen die gebeurd zijn. Het is niet simpel om te vluchten en er wordt beslist met Mac en Aiden dat ze een make-over zal krijgen via een speciale methode die eigenlijk niet legaal is. Daarnaast is er ook een nieuw ID gemaakt met daarbij een nieuwe naam. Kyla is vanaf dan Riley. Ze vlucht naar haar echte moeder Stella. Daar komt ze terecht in een internaat voor meisjes. Haar nieuwe leven begint rustig, ze went eraan. Ze komt stapsgewijs zaken uit haar verleden te weten. De ene al leuker dan de andere. Plots gaat alles in snel tempo en verandert er veel zaken. Riley ontdekt onmenselijke gebeurtenissen in het dorpje en de hoeders hebben haar ook gevonden. Wederom moet ze vluchten. Deze keer hoopt ze dat alles aan het licht komt en dat er niet meer gevlucht moet worden. Zal het lukken?
Kyla of beter Riley is nog niet veranderd van karakter. Ze is en blijft een goede rebel die weet wat ze wil en ervoor gaat. Op haar pad komen er obstakels die niet altijd even aangenaam zijn en een grote indruk achterlaten. Ze heeft ook moeite met wie er te vertrouwen is. Als lezer voel je met haar mee. Ik zat met momenten aan het puntje van mijn stoel door de spanning die kwam.
Ik merkte wel doordat het tempo tijdens het derde deel veranderd, er zaken te kort aan bod komen en verwaterd werden naar mijn gevoel. Moest dit er niet geweest zijn dan was dit boek perfect.
Wat ik zeer goed vind aan het verhaal is dat Riley vecht voor de mensheid en dat er meerdere mensen de moed hebben om haar te helpen.
Het einde heeft veel onbeantwoorde vragen beantwoord. Deze antwoorden waren soms zo onvoorspelbaar dat het als een shock kwam voor mij als lezer.
Na versplinterd te lezen kan ik concluderen dat deze trilogie zeer fijn was om te lezen en even weg te zijn van de werkelijkheid. Als je van spanning, mysterie, dystopie houdt, dan zijn deze verhalen voor jou.
OPGELET VOOR EVENTUELE SPOILERS