Wanneer zeg je stop?

Verwoest van Marje Woodrow is een jeugdthriller. Dit boek heb ik ontdekt tijdens een rommelmarkt. Ik ben nog steeds zeer blij met deze koop. Ik ga het boek ook houden voor mijn ooit toekomstige kinderen.

Dit boek gaat over Juul die recent haar oudere broer verloren is. Bij het graf gaat Juul af en toe naartoe om even te praten met haar broer en bloementjes te planten. Op een dag staat er in de aarde: DOEN + DURVEN = WAARHEID. Juul wordt uitgedaagd om opdrachten uit te voeren om zo de echte waarheid te weten te komen van het overlijden van haar broer. Zal ze de waarheid te weten komen?

Één zin staat er op de cover: ‘Dit boek wil je in één ruk uitlezen’ en het klopt volledig!

Voor je het weet is het verhaal in no time uit. Het boek bevat korte hoofdstukken met Juul in de hoofdrol en ook fragmenten van de dader zijn denken/handelen. De combinatie van de twee vind ik een leuk gegeven. Daarnaast zijn de zinnen kort en bondig geschreven met de nodige spanning in verwerkt. Al deze opsommingen maken dat het verhaal inderdaad in no time uit is.

Als lezer zat ik af en toe verkeerd met wie de opdrachten nu aan Juul geeft. Dat vind ik zo goed gegeven omdat je zo als lezer zoekt en nog intenser in het verhaal komt te zitten. Toen de dader bekent was, zei ik meteen: 'Ik snap nu wel waarom dat het ... is'. Alles viel meteen op zijn plaats.

Ik moet wel toegeven dat ik de opdrachten die gegeven worden een beetje ongeloofwaardig vind. Ik zie mezelf het niet doen en als ik het zou doen, dan is het volgens mij niet haalbaar om het in zo''n korte tijdspanne te doen.

Juul zet alles op alles om de waarheid naar boven te halen. Wat ik wel “gek’ vind is dat de ouders zo op hun eigen zijn en hun dochter soms ‘vergeet’. Ze kan eigenlijk doen wat ze wil zonder dat er een woord over gerept wordt. Met tijd zit Juuk in een enorm web vol leugens en meer leugens.

Ieder personage in het verhaal heeft een link met Milan dat vind ik goed doordacht gemaakt. Zo komt op den duur iedereen als verdachte aan het licht.

Ik kan concluderen dat ik deze jeugdthriller onverwacht heel goed vond!

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure