Zo mooi!!
Wat heb ik dit boek met plezier gelezen! Eens er in begonnen kon ik het moeilijk nog weg leggen. Had direct sympathy voor Miriam, ook al had je snel door dat haar leven een zootje was. Maar kwam dit door de verkeerde keuzes of eerder door het ongeluk in haar leven? Je komt het allemaal te weten, bladzijde voor bladzijde. Haar personage is zo volledig uitgewerkt, geweldig vind ik dit. En als later in het verhaal ook nog het leven van een geliefde volledig uitgerold wordt dan kon ik alleen maar nog meer enthousiast zijn. Het boek gaat over toch wel heftige onderwerpen, zoals verslaving, narcisme, onmacht en onderdrukking maar toch voelt het verhaal niet zwaar. Het heeft een tweede diepere laag, die je toch wel even in de greep houd. Wat zou er gebeurt zijn als sommige dingen in het leven anders gelopen hadden maar vooral wat doen we met de gemaakte keuzes (ook als sommige fout waren) Het begrip dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen, hoe moeilijk het soms ook is. Alleen al om de moed en de kracht in dit verhaal zou ik het zeker en vast aanbevelen maar daarbovenop is dit zo een goed boek. Ga zeker meer lezen van Sara Brechts! Een dikke 5 sterren waard.