Unieke inkijk

Kelly 30 december 2024
Dagboek van een kinderpsycholoog’ is een verzameling van verhalen uit de praktijk van Wendy De Pree. De lezer wordt meegenomen achter de schermen en in het hoofd van Wendy. Ze laat ons meevoelen met haar patiënten. Geloof me vrij, de verhalen blijven je bij. Wat mij vooral het meeste is bijgebleven is de manier waarop Wendy met haar patiënten, groot en klein, omgaat. Professionele afstand maar met een groot hart voor haar patiënten. Geen volgnummer of het zoveelste dossier maar mensen, kinderen, van vlees en bloed.

Wendy neemt de lezer mee in een complexe wereld maar ze weet het ons verstaanbaar over te brengen.

Ik kan dit boek alleen maar aanraden voor iedereen die met kinderen bezig is. Van (aanstaande) ouders, grootouders, leerkrachten,… Lees en leer bij. Lees en voel mee.

Enkele quotes die mij het meeste zijn bijgebleven. Want vanaf de inleiding wordt je met de neus op de feiten gedrukt. Wendy legt vanaf de eerste bladzijde de pijnpunten in de gezondheidszorg bloot.

* Dit vraagt niet meer tijd, dit vraagt een andere manier van omgaan met de beschikbare tijd.

* Ik heb het altijd magisch gevonden hoe je door je eigen denken en gedrag jouw emoties en die van de ander kunt veranderen.

* Ik droom van een wereld waarin aanstaande ouders bij de vroedvrouw al leren hoe cruciaal gehechtheid is voor het verdere leven.

* Er zijn niet per se meer psychologen nodig, er is een andere maatschappij nodig waarin we doen wat helpt in plaats van vertellen wat er mis is.

Vooral die laatste quote is mij het meeste bijgebleven. Een zin waarvan ik had ‘ja, exact!’.
Dit moet iedereen weten, die moet iedereen lezen!

Meer recensies van Kelly