Prachtig verhaal
ik vorig jaar ‘de roeier van Kopenhagen’ heb gelezen, was ik fan van Sarah Sundin. Haar schrijfstijl, haar meeslepende manier van een verhaal tot leven te laten komen. Ik was dan heel blij dat ik ‘de radiomaker van Londen’ mocht lezen!
Waarover gaat dit boek?
De Duitse troepen vallen in 1940 Nederland binnen. Tijdens de chaos van die eerste dagen besluit Aleida van der Zee naar Londen te vluchten. Samen met haar 3-jarige zoon en echtgenoot. Tijdens die vlucht wordt ze gescheiden van haar zoontje (de manier waarop laat ik jullie ontdekken) en wordt haar man gedood tijdens een luchtaanval van de vijandige troepen.
In Londen is ze vastbesloten om haar zoon terug te vinden. Die zoektocht leidt haar bij een agentschap die verantwoordelijk is voor het plaatsen van kinderen op het Engelse platteland.
Tijdens haar zoektocht kruist ze het pad vzn BBC-correspondent Hugh. Algauw ontstaat een vriendschappelijke band tussen de twee.
Hugh onderzoekt een aantal onverklaarbare moorden, waaronder die van zijn oom. Op gevaar van zowel zijn als Aleida’s leven.
Worden Aleida en haar zoontje herenigd? Naast de zoektocht naar de moordernaar, gaat ook de zoektocht naar haar zoontje verder. Slaagt ze er samen met Hugh in om hem terug te vinden?
Oordeel:
Wederom heeft Sarah Sundin een pracht van een verhaal neergezet. Ze weet de lezers geboeid te houden met de zoektocht van de personages. Ze laat hen tot leven komen. Het verdriet en de wanhoop is sterk voelbaar. Als lezer kan je alleen maar hopen op een goede afloop.
Ik heb al heel veel boeken gelezen die zich tijdens de WOII afspelen. Maar verhalen die zich afspelen in Engeland eigenlijk nog niet. Het was zeker leerzaam en fascinerend om te zien hoe de Londenaren dit beleefden. Lees zeker ook de ‘noot van de auteur’, daarin staan nog wat aanvullende weetjes.
‘De radiomaker van Londen’ is een pareltje om te lezen. Een musthave voor de liefhebber. Een boek die je doet verlangen naar het volgend boek van deze geweldige auteur!
Waarover gaat dit boek?
Oordeel: