Historische roman met thriller allures
We schrijven Sevilla, in het jaar 1580. Sevilla is op dat moment het centrum van de handel tussen de Oude en Nieuwe Wereld.
Op het moment dat de vloot wilt vertrekken wordt een macabere ontdekking gedaan. Het boegbeeld van één van de schepen is bedekt met de huid en het rode haar van een vrouw. Zij blijkt afkomstig te zijn uit La Babylon.
La Babylon is een gerenommeerd bordeel waar ook Damiana werkt. Vastbesloten om het mysterie te ontrafelen roept ze de hulp in van een voormalige vriendin. Catalina leeft in het karmelietessenklooster. Hun levens kunnen niet verder uit elkaar staan.
Geld, macht, eer en vooroordelen zorgen ervoor dat het leven van Damiana op spel komt te staan. Zeker als er nog doden vallen.
Oordeel:
Ik had enorm hoge verwachtingen van dit boek. Historische romans zijn mijn ding. De geschiedkundige weetjes, de reis terug in de tijd en de belofte van het thriller-element, maakte mij heel nieuwsgierig.
De cover is een aandachtstrekker. De keuze van kleuren en van foto zorgen ervoor dat dit een pareltje is om te bekijken. De lezer wordt in het boek eveneens gelokt met historische foto’s en kaarten. Altijd een must bij historische romans. Het zorgt voor extra beleving. De zintuigen en interesse van de lezer extra prikkelen. Wat dat betreft, missie geslaagd.
De hoofdstukken in het boek zijn extreem kort. Waardoor je een gevoel hebt dat je door het boek fietst. Heel veel hoofdstukken bevatten ook nog eens mini cliffhangers. Waardoor je wederom als lezer wordt geprikkeld.
Niet alleen de korte hoofdstukken zorgen voor een vlotte leesbaarheid, ook de schrijfstijl van Susana kan je als vlot bestempelen. De schrijfster weet de lezer te verwennen met een vlotte pen en een beeldende schrijfstijl. Je waant je zo in het 16de eeuwse Sevilla.
En toch… was ik niet zo overtuigd van het boek. Mijn verwachtingen waren misschien te hoog. Na het dichtslaan van het boek bleef ik op mijn honger zitten. Niet alles is uitgeklaard, er zijn nog teveel losse eindjes. Misschien voer voor een volgend boek?
Maar lieve lezer, laat dit je niet tegenhouden om dit boek te lezen. Om alle elementen die ik hierboven heb opgesomd.
Oordeel: