Chestnut Springs = heerlijke reeks
Ik mocht dit boek recenseren voor @aprilbooks.nl! Dankjewel om mijn honger naar cowboys te voeden!
Na het lezen van Feilloos (deel 1) was ik een enorme fan van deze reeks. En ik moet zeggen geen enkel boek heeft mij teleurgesteld. Ze werden beter en beter met het boek! Maar aan alle mooie liedjes komt een eind. Zo ook aan deze reeks rond Chestnut Springs. ‘Hopeloos’ is helaas het laatste deel.
Maar waar gaat dit boek nu over?
Beau is zoekend na een traumatische zending. Bailey is de paria van het dorp. Haar achternaam doet enkel de wenkbrauwen fronsen. De dorpelingen hebben geen goed woord over voor haar familie. Haar achternaam sluit de deuren terwijl de achternaam van Beau enkel deuren doet opengaan. Daarom besluit Beau een weddenschap met Bailey aan te gaan. Een nepverloving! Maar is die wel zo nep? Wat als er echt gevoelens bij komen kijken? Want
ʜᴏᴇ ᴋᴀɴ ɪᴇᴛꜱ ᴡᴀᴛ ɴᴇᴘ ɪꜱ ᴢᴏ ᴇᴄʜᴛ ᴀᴀɴᴠᴏᴇʟᴇɴ?
Oordeel:
Mocht het nog niet duidelijk zijn. Ik ben fan van Elsie Silver! Deze reeks heeft echt mijn hart gestolen. Geen enkel deel heeft mij verveeld. Ook in ‘Hopeloos’ weet ze deze lijn door te trekken. Alle ingrediënten voor een ontspannend, romantisch, tot watertanden toe, zijn aanwezig. De personages uit de vorige delen worden ook hier weer opgevoerd. Sommige nadrukkelijk aanwezig, soms als passant maar ze horen nog steeds tot de familie Eaton, en net dat vind ik zo leuk. Het stopt niet bij ‘hun boek’.
Elsie brengt haar personages tot leven. Hun twijfels, hun pijn. Wat in ‘hopeloos’ meermaals aan bod komt. De trauma’s van Beau, de frustraties rond de dorpelingen bij Bailey. De zoektocht naar hun eigen identiteit en de weg naar liefde wordt zo mooi gebracht. Je wordt meegesleept in hun helse rit maar met een hartverwarmend eind.
‘Hopeloos’ is dan wel het laatste deel rond Chestnut Springs maar de lezer kon ook als kennismaken met de broer van Willow, Ford Grant. ‘Wild van liefde’ is het 1e deel in de ‘Rose Hill’ serie. Gelukkig want ja …. Ik ben fan van Elsie Silver! Of heb ik dat al gezegd?
Maar waar gaat dit boek nu over?
ʜᴏᴇ ᴋᴀɴ ɪᴇᴛꜱ ᴡᴀᴛ ɴᴇᴘ ɪꜱ ᴢᴏ ᴇᴄʜᴛ ᴀᴀɴᴠᴏᴇʟᴇɴ?
Oordeel: