IJskoningin meets warmbloedige stierenrijder
Ik hou van de boeken in de reeks ‘Chesnut Springs’. Normaal is het eerste boek uit een reeks een topper en krijgen we nadien mindere boeken. Maar dat is buiten Elsie Silver gerekend. Na ‘Machteloos’ dacht ik dat de reeks niet beter kon. Maar ‘Roekeloos’ overtreft alle verwachtingen! Ik loop op de feiten vooruit. Laten we eerst eens kijken over wat het boek gaat!
Theo Silva, warmbloedige stierenrijder, rokkenjager en pupil van Rhett.
Winter Hamilton, zusje van Summer. Langs buiten een ijskoningin. Beide ontmoeten elkaar op de Wishing Well Ranch. Je kan veel van die ontmoeting zeggen, maar die verloopt niet vlekkeloos. Winter reageert nogal bitsig op Theo. Maar hij laat haar niet koud. Eén keer losgaan, één keer alle zorgen vergeten, één keer zich vrouw voelen,…
9 maanden nadien kent hun ontmoeting een bijzonder gevolg. Een gevolg waar Theo heel koud op reageert, dit tot afschuw van Winter.
Winter die probeert haar leven op rails te krijgen. Tot ze een nieuwe buurman krijgt. Eentje die niet weet welk gevolg die ene nacht had.
Kent ook die verhaal een happy end?
Oordeel:
In mijn inleiding kon je al lezen dat ik een enorme fan ben van deze reeks. Net als je denkt dat het niet beter kan, tovert Elsie Silver een nieuw boek. Eentje die nog beter is dan het vorige.
De beleving begint al bij het openslaan van het boek. De eerste pagina van elk hoofdstuk werd opgesmukt met sneeuwvlokken, ideaal dus voor de tijd van het jaar! Oké, het is maar iets klein. Maar het past perfect bij ons vrouwelijk hoofdpersonage. Cold as ice. Evenals de vorige boeken wordt het verhaal verteld in wisselend perspectief. De lezer wordt wederom verwend met een verhaal dat áf is. De personages uit de vorige boeken komen weer aan bod. Langs de zijlijn lees je hoe het hen ondertussen vergaat. Lees zeker de boeken in volgorde. Geloof me, het is het waard!
Met de ondertussen kenmerkende schrijfstijl van Elsie zit je goed. De spicy scenes komen niet platvloers over. Ze weet er de nodige humor in te brengen.
Ondanks dat Theo geen deel uitmaakt uit het gezin die heel wat knappe cowboys heeft voortgebracht, voelde hij toch als een deel van de familie.
Er wacht ons nog 1 deel in deze reeks. Nog 1 keer teruggaan naar de Wishing Well Ranch. Het afscheid zal zeker bitterzoet zijn.
Winter over een kus van Theo:
‘Hij doet het niet te nat, hij zet niet gedachteloos de wasmachine aan’,
Dankjewel Aprilbooks voor dit geweldig boek! Ik kijk al uit naar het laatste deel!
Theo Silva, warmbloedige stierenrijder, rokkenjager en pupil van Rhett.
Kent ook die verhaal een happy end?
Oordeel:
Winter over een kus van Theo: