Een boek die nog even blijft nazinderen

Kelly 01 april 2025
Maart was de maand van de ontdekkingen. (Voor mij) nieuwe auteurs kwamen op mijn pad. Zo ook @barbara_dora_ ! Dankzij @borgerhofflamberigts mocht ik deze mindblowing thriller lezen! Dankjewel!

Waarover gaat dit boek?
Tien jaar na de verdwijning van Cleo sterven haar vrienden één voor één. Seren Engels, één van de leden van ‘de Sandwichclub’ krijgt dan ook telkens een brief…ondertekend door Cleo. De tijd begint te dringen voor de succesvolle Seren. Wie kan ze nog vertrouwen? Leeft Cleo nog? Met kerst in aantocht wordt het tijd om alles op alles te zetten om haar eigen leven te redden!

Oordeel:
406 pagina’s telt dit boek. Ik ben daar doorgevlogen! Op geen enkel moment had ik het gevoel dat het verhaal inzakte. In tegendeel! Huishoudelijke klusjes stonden on hold (iets van prioriteiten kennen), elk vrij moment werd gebruikt om verder te lezen. Nog nooit kwam de 2u durende zwemlessen als geroepen. Want dit boek MOEST uit. Net wanneer je dacht van: Eureka, ik weet hoe het in elkaar zit, werd je mooi met de voeten op de grond gezet. Ze heeft ons mooi op het verkeerde pad gezet, die Barbara!
Barbara heeft de kunst in haar pen om haar lezers gedurende het ganse verhaal geboeid te houden. Door een vlotte en beeldende schrijfstijl maar ook door de kunst om een goed onderbouwd en spannend verhaal neer te zetten. Ze daagt de lezer uit om actief mee te denken. Je krijgt het verhaal niet kant-en-klaar. Je moet die grijze massa aan het werk zetten. En net die eigenschappen maakt dit boek tot een uitstekende thriller! Ik had het einde niet zien aankomen. Je hebt je vermoedens maar toch BAM zie hier de ontknoping. Denk nog maar eens na als je het boek dichtslaat. En dan doe je ook! Heb ik ergens iets gemist? Zijn er verborgen hints gedurende het verhaal?

‘Ze kwam terug’ blijft nog even nazinderen! Dat is wat een uitstekende thriller zich onderscheid van andere thrillers!

Meer recensies van Kelly

Als er een vreemde jongen arriveert in het sprookjesachtige dorp Near, duurt het niet lang voordat er kinderen verdwijnen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.