Bijzonder verhaal over rouw

KellyvanEeten 19 januari 2025
De reden dat ik dit boek uit de bieb meenam kwam vooral door de mooie cover (love de kleuren) en omdat het verhaal plaatsvindt in Japan. Met een interessante premise (door een aardbeving ontstaan er verschillende tijdzones in Japan) begon ik enthousiast te lezen. Hoewel er regelmatig prachtige stukken inzitten (met name over rouw en verlies), maakte dit verhaal de belofte niet helemaal waar. Dat lag voor mij aan een aantal dingen:

- Op de achterkant van het boek staat dat Sora op zoek moet naar haar vermiste vader. Ik verwachte daardoor dat deze vermissing vrij snel (minstens in de eerste 50 blz.) zou plaatsvinden, maar dit gebeurd pas ergens rond/na de helft van het boek.
- Het tempo van het verhaal sloot niet helemaal aan bij mijn leesvoorkeuren. Soms voelde het alsof ik veel bladzijdes las, maar dat er tegelijkertijd niks gebeurde.
- Ik snap nog steeds niet helemaal waar alle vermiste mensen gebleven zijn (maar misschien ligt dat aan mij).

Mijn mening hangt ergens tussen de 3 en de 4 sterren in, maar omdat ik rond het midden mijn aandacht echt verloor ben ik toch op 3 sterren uitgekomen. Ondanks mijn eerdere kritiekpunten vind ik het een knap debuut en zou ik toekomstige boeken van deze auteur zeker oppakken.

Meer recensies van KellyvanEeten