Bijzondere thriller met diepere lagen

Kelvin 15 maart 2025
Voor de Hebban leesclub las ik De Val van Tammy Davidson van Lex Passchier. Hij schreef de scenario's van de series Oogappels, Gooische Vrouwen, Baantjer en Moordvrouw. Voor jongere generaties is hij ook bekend als de Nederlandse stem van Spongebob.
Puck is met haar partner Abel en hun zoon Marnix op vakantie in Zuid-Frankrijk, waar door droogte de angst op brand steeds groter wordt. In Nederland wordt Wanda Wieland dood gevonden in een vakantiehuisje. Al snel wordt duidelijk dat ze is vermoord door Jonathan, een man met psychische problemen. Om de moord op te kunnen lossen eindigt rechercheur Cees Vermunt in Griekenland.
Door de verschillende verhaallijnen moet je goed op blijven letten tijdens het lezen. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Waarbij elk personage een eigen laag heeft. Nadeel van het boek is dat de hoofdstukken behoorlijk lang zijn. Dat zorgt dat de spanning afneemt. Pas op het einde wordt het echt spannend en snap je als lezer waarom de filmrechten al verkocht zijn voor de verschijning.

Meer recensies van Kelvin