Losse eindjes (4,5*)

KenV 23 november 2024
Waar begin ik... Laat je eerst en vooral niet misleiden door de 'gezellige' cover, waarop op de koop toe 'feelgoodbestseller' staat gedrukt. Een leuk tussendoortje voor onder een warm dekentje met een lekkere tas thee, zou je denken. Maar vergis je niet. Het boek behelst zware thema's, weliswaar toegankelijk en liefdevol gebracht, en het feelgood-gehalte is eerder weggelegd voor het slot. In de rest van het boek heerst er veelal verdriet, trauma en verwerking. Het hoofdpersonage ondergaat een zware jeugd en groeit op in een onstabiele, ontwrichte omgeving. Ze probeert zich op haar eigen manier een weg te banen door het leven. Het is een boek dat raakt, en vooral ook schuurt. Een emotioneel verhaal dat de sombere kantjes niet schuwt, maar uiteindelijk zijn het toch de liefde en de warmte die overwinnen. En ja, het heeft weldegelijk diepgang. Een onverhoopte ontdekking.

Meer recensies van KenV