Bedtijd wordt een feest
De ridder met de knallende kont is het vervolgdeel op De draak met de knallende kont. Wederom zorgt Beach voor een grappig, vurig en knallend prentenboek.
Vandaag komt het vuur van de draak niet uit zijn bek maar uit zijn billen. Dat is gek! Ridder Koen en de draak proberen vandaag alles omgekeerd te doen om het vuur weer uit de bek van de draak te laten spugen. Met zo’n goed plan kan het toch niet meer misgaan zou je denken?
Het boek zal niet misstaan in je boekenkast. Door de knalgele kleur valt hij lekker op en de drakenkont die omhoog steekt vanuit de cover, met daarop Ridder Koen, geeft het geheel een amusant gezicht.
Ook deze keer weet Beach zijn verhaal weer goed over te brengen door de prachtige prenten die hij illustreerde. Hierdoor komt het verhaal nog meer tot zijn recht en zullen de jonge kinderen al giechelend en proestend de volgende bladzijde omslaan.
De draak met de knallende kont vond ik erg leuk, helaas valt De ridder met de knallende kont toch een beetje in herhaling als je kijkt naar het eerste deel. Jammer! Ik had namelijk veel verwacht van dit nieuwe boek. Wel vond ik de thematiek erg leuk deze keer. Het verkeerd om of achterstevoren doen. Lekker rotzooi maken in de woonkamer met je speelgoed, de thee terugschenken of je vies wassen in een leeg bad.
Tekstueel gezien is dit een prettig boek om voor te lezen. De tekstjes zijn op rijm geschreven, waardoor je aardig de vaart erin weet te houden tijdens het lezen. Iets waar ik erg van houd tijdens het voorlezen. Je kan net iets meer intonatie in je verhaal gebruiken, waardoor de kinderen langer geboeid blijven luisteren.
De ridder met de knallende kont is een boek dat bomvol staat met humor en gekkigheden. Verwacht ook deze keer weer een knallend einde! Dit mooie prentenboek krijgt van mij 3 sterren.