Leuk verhaal
De ramadan is begonnen en het leek me daarom leuk om een kinderboek te lezen met de Islamitische vastenmaand als thema.
Het is een knus verhaal waarbij we de hoofdpersonen volgen op de vooravond, de eerste dag en Eid Al-fitr. Door middel van de interacties van Adam en Maryam met hun klasgenoten, buren en familieleden krijgen we een uitleg over Ramadan en vanuit welke gedachte het is ontstaan.
Enig minpuntje vond ik dat de gesprekken af en toe onnatuurlijk voelde, alsof de personen een script aan het voorlezen waren, in plaats van een informeel gesprek tussen vrienden, familie en bekenden.
Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 6 jaar en kan ook zelfstandig gelezen worden door beginnende lezers.