Knus en goede diverse representatie
Ongelooflijk schattig. In Les Normaux bevinden we ons in een magische versie van Parijs. Het is een veilige haven voor magische wezens van alle soorten.
Sebastien en Elia ontmoeten elkaar op hun eerste avond in de stad en hun paden blijven elkaar kruisen. Ze zijn beiden geïnteresseerd in de ander, maar durven deze romantische interesse niet naar de ander te uiten.
Ik vond het leuk om te zien hoe hun relatie zich ontwikkelde tot een vriendschap en ook om hun persoonlijkheden en interacties met hun andere vrienden te zien. Zowel Elia als Sebastien dragen wat emotionele bagage met zich mee die verband houdt met de druk die ze van hun ouders voelen. De illustraties en het verhaal voelen knus en ik had maar een paar pagina's nodig om verliefd te worden op deze personages. Dit verhaal is een hele langzame slow burn wat de romance betreft. Dat vind ik niet erg, want het past bij de algehele sfeer van mensen aan het einde van hun twintiger jaren die misschien nog niet alles hebben uitgevogeld - wie ze zijn en hoe ze met maatschappelijke verwachtingen moeten omgaan.
Zeker een aanrader voor jongvolwassenen!
Zeker een aanrader voor jongvolwassenen!