Laagdrempelig

De stijl waarin dit verhaal is geschreven doet me erg denken aan Dagboek van een Muts. We volgen het verhaal vanuit het perspectief van Maysa. Samen met haar tweelingbroer Musa maakt zij zich op voor de start van de Ramadan. Fijne toevoeging aan dit verhaal vind ik dat gebruiken en rituelen niet enkel door tekst, maar door de context worden uitgelegd. Zo krijg je als lezer een breder beeld van wat er wordt bedoeld. Ook worden Arabische woorden direct uitgelegd, wat prettig is voor kinderen dat zij niet hoeven te bladeren naar een woorden register.
Het plot heeft verder niet veel om handen: er is een koekjesdief actief in de moskee, en Maysa grijpt dit aan als kans om aan haar ouders te bewijzen dat zij verstandig genoeg is om mee te mogen op schoolreis naar Wales. Ik vond het mysterie eerlijk gezegd een beetje saai. Tegelijkertijd denk ik dat het precies in het straatje past van de doelgroep. Korte hoofdstukken en makkelijk te lezen. Vanaf ongeveer 8 jaar.

Meer recensies van Kimberley Noribooreads