Verassend

Ik las Spinder samen met collega's als onderdeel van onze boekenclub.
Eerlijkheid gebied me te bekennen dat ik sceptisch was: ik ben niet zo dol op insecten en had dit boek op basis van de kaft en titel waarschijnlijk niet zelf gekozen. Uiteindelijk heeft het mij positief verrast!

Het luisterboek is beschikbaar in de Online bibliotheek en ik besloot deze te downloaden. Dit is een verhaal over de relatie tussen broers, rouwverwerking en pesten. Hidde, onze hoofdpersoon, draagt een geheim met zich mee en ervaart dit als een grote last. Hij worstelt met de belofte die hij aan zijn broer heeft gedaan om te zwijgen en dit geheim toch te willen delen. De ruzie tussen de twee broers escaleert steeds verder en Hidde's oudere broer Jeppe wordt steeds wreder. Ik had echt te doen met Hidde. De laatste 6 hoofdstukken luisterde ik 's ochtends vroeg in de trein en dat was geen goed idee. Ik moest me namelijk heel erg inhouden om niet hardop kreten van verbazing te laten horen of een grimas te trekken.

Dit is een verhaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Persoonlijk denk ik dat het verstandig kan zijn om dit boek samen te lezen of als volwassene van tevoren te lezen zodat je dit verhaal kunt inleiden en nabespreken met je kind of leerling.

Meer recensies van Kimberley Noribooreads