Een prachtige, pakkende en mooie dichtbundel
Een dichtbundel die bestaat uit drie thema's: mentale problemen, liefde en grote levensvragen. Het zijn toegankelijke en directe gedichten die uit het leven geschreven zijn. Hiermee weet Pim Van Diemen je te raken. Door de drie delen - depressie, filosofie en liefde - neemt Pim Van Diemen je mee in een zoektocht naar herstel, rust, liefde en antwoorden op al je levensvragen. Met deze dichtbundel hoopt Pim Van Diemen mentale problemen bespreekbaar te maken en te houden, zeker onder de doelgroep volwassen mannen. In deze bundel wil Pim Van Diemen je laten zien dat je je nergens voor hoeft te schamen. Het hoort bij het leven.
Mijn ervaring:
Wat een heftige, pakkende, hartverwarmende en erg intieme dichtbundel. Door de veelheid aan verschillende gedichten met verschillende thema's weet Pim Van Diemen een rollercoaster aan emoties bij je op te roepen. Het zijn stuk voor stuk hele heldere, toegankelijke en directe gedichten die kort van stuk zijn. Toch weet Pim Van Diemen hiermee zijn boodschap duidelijk over te brengen.
De dichtbundel is verdeeld in drie delen. Het eerste stuk is direct het meest confronteerde en meest heftigste gedeelte van de bundel. Hierin durft Pim Van Diemen zijn mentale problemen, neerslachtigheid, eenzaamheid en angsten op pakkende en treffende wijze te verwoorden. Doordat ze je raken, voelde een aantal van deze gedichten erg zwaar.
Gelukkig krijg je in het tweede deel een veel lichtere en positieve kijk op thema's, namelijk liefde. Dit zijn ook stuk voor stuk rakende, pakkende en intieme gedichten die je hart verwarmen en zonder twijfel zorgen voor een glimlach.
Het derde gedeelte gaat over de grote levensvragen. Hierin weet Pim Van Diemen pakkende dingen te benoemen, waar ieder mens weleens bij stil staat. In deze gedichten voel ik dan ook veel herkenning.
Als ik er niet meer ben, dan zijn mijn gedichten er nog, is een prachtige, pakkende en mooie dichtbundel. De gedichten zijn erg uiteenlopend, maar zijn heldere, directe en korte gedichten waarbij stuk voor stuk de boodschap bij je binnen komt. Erg mooi!
Mijn ervaring: