Een pakkende, mooie en echte Linda van Rijn
Drie jaar geleden begon Babette van As samen met haar vriend Bastiaan een B&B in de buurt van de Zuid-Italiaanse stad Lecce. Het was hun ultieme droom en dat leek te lukken, maar ondertussen werden de problemen tussen Babette en Bastiaan steeds groter. Een breuk was hierdoor niet te voorkomen. Nu anderhalf jaar later, runt Babette alleen de B&B en vermaakt zich uitstekend. Het enige wat nog in haar leven ontbreekt is de liefde. Wanneer ze wordt gevraagd om mee te doen aan een nieuw datingprogramma op tv zegt ze ja. In Amore, komen vier mannen bij haar logeren, waarbij Babette aan het einde van iedere week een man weg moet sturen. Positief begint Babette aan het avontuur, maar al snel gebeuren er vreemde dingen: gasten worden ziek en er wordt een lugubere vondst op het landgoed van Babette gedaan. Babette begint zich af te vragen of het wel zo'n goed idee was om mee te doen aan het programma. Maar dat blijkt nog niet alles te zijn...
Mijn ervaring:
Geweldig! Ook deze thriller is weer een echte Linda van Rijn. Haar heerlijke levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl is weer direct te herkennen. Ze weet weer een mooie verhaallijn uit te werken die naast een mooie roman ook een stukje spanning bevat. Daarbij krijg je bij deze Linda van Rijn ook weer echt een vakantiegevoel en waan je je ditmaal in de Zuid-Italiaanse stad Lecce.
We lezen het verhaal van Babette. Deze zelfstandige, daadkrachtige en sterke vrouw roept direct bewondering bij me op, waardoor ik hoop dat ze met dit tv programma een nieuwe liefde gaat vinden. Naast Babette zijn ook de programmamakers, als de mannen die aan het spelprogramma meedoen realistisch, divers en goed uitgewerkt. Daarbij weet Linda van Rijn de spanning op te wekken door het gedrag of dingen in het ongewisse laten rondom de persoon.
De verhaallijn wordt mooi opgebouwd en het verhaal voelt in eerste instantie aan als een roman. De wendingen en gebeurtenissen rondom de B&B, het programma en het plan van Babette om extra grond te kopen en te investeren in meer luxe van haar B&B zorgen voor een pakkende verhaallijn. Ook de gevoelens rondom de mannen en het maken van de wekelijkse keuze om een man weg te sturen zijn erg leuk verwoord. Dan komt er spanning in het verhaal, beginnend met een brand, vanuit daar weet Linda van Rijn de spanning vrij snel en mooi op te bouwen. Het plot was niet direct wat ik verwacht had en zag aankomen, wat juist de verhaallijn erg tof en goed maakt.
B&B Italia is een pakkende, mooie en echte Linda van Rijn. Ik heb wederom genoten van haar heerlijke verhaal dat leest als een roman en lekker vlot en levendig is geschreven. Ditmaal waan je je in de Zuid-Italiaanse stad Lecce in de B&B van Babette waar dat ze deelneemt aan een datingprogramma. Dit zorgt voor erg vermakelijke taferelen. Linda van Rijn bouwt de spanning mooi op en zorgt voor een verrassend en krachtig plot. Echt weer een dikke aanrader!
Mijn ervaring: