Een leuke, grappige en erg fijne feelgood
Luna Greenwood is 30 jaar en is een happy single. Wanneer het familieweekend voor de deur staat, krijgt Luna alleen al van de gedachte het Spaans benauwd. Haar familieleden hebben stuk voor stuk prachtige huizen, dokters, salarissen en de liefde van hun leven. En dat is confronterend voor Luna, want wat heeft zij eigenlijk? Bij aankomst bij het landhuis van haar ouders krijgt ze schokkend nieuws, haar enige vrijgezelle nicht gaat ook trouwen. Luna is allesbehalve blij, maar ze is niet de enige. Christiaan Vanderbilt, de broer van de bruidegom, is nogal bezorgd over de verloving. Het gaat naar zijn idee te snel en hij vertrouwt de nicht van Luna niet. Ondanks hun gedeelde zorgen, proberen Luna en Christiaan er het beste van te maken.. maar dit brengt veel hilarische situaties en familiedrama's.
Mijn ervaring:
Wat een heerlijke, vermakelijke en erg grappige feelgood. Mocht je op zoek zijn naar een feelgood om heerlijk bij weg te dromen en om meermaals door de komische en hilarische situaties je kapot te lachen, dan is deze nieuwe feelgood echt een aanrader. Sabine Zwaan heeft een hele levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. Ondanks dat er soms wat harde en pijnlijke gebeurtenissen aan het licht komen, weet Sabine Zwaan deze feelgood echt luchtig en fijn te houden.
We lezen het verhaal van Luna en Christiaan, beide zijn redelijk doorsnee personages, net als de andere personages in het verhaal. Wel hebben ze allemaal zo hun eigen persoonlijkheid en maakt dat het verhaal realistisch. Zeker doordat Sabine Zwaan in dit verhaal echt de positieve als wel de negatieve persoonlijkheden van diverse personages aan het licht brengt.
De verhaallijn wordt mooi opgebouwd en begint alvorens het familieweekend, waarbij direct voelbaar is dat Luna enorm tegen dit weekend opziet. Het feit al dat ze zich anders wil profileren en haar vriendin haar moed in moet praten zegt genoeg. Vanuit daar begint het familieweekend. Waarbij al vrij snel duidelijk is dat deze een complexe verhouding met elkaar hebben en er zich in het verleden gebeurtenissen hebben voorgedaan. Dit maakt je als lezer echt nieuwsgierig. De mix van de verhaallijn en het familieweekend zelf als de terugblik aan puzzelstukjes over het verleden zorgen ervoor dat je van ieder moment geniet. Het verhaal wordt op erg fijne en mooie wijze afgesloten.
Het familieweekend is een leuke, grappige en erg fijne feelgood. Sabine Zwaan heeft een levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl. Het verhaal bevat leuke personages, een hoop drama, hilariteit en een fijne verhaallijn met mooie wendingen. Deze feelgood is erg erg leuk!
Mijn ervaring: