Een leuke, fijne en vlot geschreven novelle
Na het lezen van een aantal eerdere novelles ben ik dolblij dat ik van Uitgeverij De verhalenfabriek weer een nieuw recensie-exemplaar van een nieuwe (kerst) novelle van Cynthia ontving. Ze heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet met leuke verhalen te komen, hierdoor heb ik hoge verwachtingen van deze nieuwe novelle.
Saar heeft prachtige herinneringen aan de kerstdagen, zeker met de versierde boom en de geuren die uit de keuken kwamen waar haar moeder stond te koken. Helaas is het de laatste jaren anders en wil Saar niets liever dan de kerstdagen overslaan. Haar ouders overwinteren in Australië, waardoor Saar kerst alleen viert. Dit jaar lijkt weer een eenzame kerst te worden, tot ze bijna een hond aanrijdt. Joy geeft haar het gevoel wat minder eenzaam te zijn, maar Joy heeft natuurlijk al een baasje. De man die Joy komt halen is erg aantrekkelijk en is helaas nogal een botte hark die haar niet lijkt te mogen. Dan ontsnapt Joy een tweede maal en staat opnieuw bij Saar voor de deur, dit maakt de situatie wel erg ingewikkeld.. of toch niet?
Wat een heerlijke, leuke en fijne feelgood novelle. Cynthia Zwagemaker heeft een vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl en weet een leuk, romantisch en grappig kerstverhaal neer te zetten. Het is echt een verhaal om even bij weg te dromen en het verhaal leest ontzettend vlot en gemakkelijk. Daarbij maakt de hond Joy het verhaal echt helemaal compleet.
Saar en Sven zijn twee leuke en redelijk doorsnee jonge personages. Het is leuk dat we het verhaal vanuit een dubbelperspectief lezen, want hiermee weet Cynthia Zwagemaker ook een leuk spanningsveld tussen de twee personages ontstaan.
De verhaallijn wordt op grappige en leuke wijze opgebouwd en het is erg vermakelijk hoe hond Joy de ontmoetingen tot stand brengt. De hond geeft ook echt een leuke toevoeging aan de verhaallijn. Daarbij is het kerstgevoel een leuke en rijke aanvulling op de verhaallijn en geeft het verhaal extra sfeer en emotie. Ook de gebeurtenissen en wendingen met de ouders van Saar en de ex van Sven zorgen ervoor dat het verhaal je blijft boeien. Natuurlijk wordt je niet teleurgesteld en volgt het feelgood einde waar je op hoopte.
De joy van kerstmis is een leuke, fijne en vlot geschreven novelle. De personages zijn doorsnee maar leuk uitgewerkt en hond Joy is een leuke, sterke en grappige aanvulling. Het verhaal kent een mooie mix van wendingen en gebeurtenissen waardoor je tot aan het einde in spanning blijft of het verhaal het feelgood einde brengt waar je op hoopt. Ik heb genoten van het heerlijke tussendoortje.Â