Een pakkende, spannende en erg goede pageturner.
Inmiddels heb ik met veel plezier al alle vertaalde boeken van Freida McFadden gelezen. Hierdoor kan deze nieuwste thriller van haar ook niet achterblijven. Aangezien ik inmiddels fan ben van de heerlijke schrijfstijl van Freida McFadden heb ik ook weer hoge verwachtingen van dit boek. Daarbij heb ik al veel lovende recensies langs zien komen.
Het leven van Eve loopt op rolletjes. Ze is getrouwd met de knappe Nate, waar ze samen les geven op een middelbare school. Alles is zoals het hoort te zijn. Vorig schooljaar werd de school opgeschrikt door een schandaal rondom één meisje. Addie. En wat blijkt, dit jaar zit Addie in de klas bij Eve, Addie is niet te vertrouwen. Ze liegt, doet mensen pijn en maakt mensen hun leven kapot. Dat is tenminste wat iedereen zegt. Niemand kent het hele verhaal achter Addie. Haar geheimen zouden haar weleens compleet kunnen vernietigen. En Addie is vastbesloten om ervoor te zorgen dat niemand ooit haar geheimen te weten komt.
Met een pakkend, spannend en huiveringwekkend proloog weet Freida McFadden je direct nieuwsgierig te maken naar het verhaal. Wat is degene met een schep in het bos aan het doen?
Vanuit daar start het verhaal, dat wederom enorm levendig, vlot en krachtig is geschreven. Het verhaal leest gemakkelijk met korte zinnen en hoofdstukken. Hierdoor ga je zonder moeite volledig in het verhaal op.
Het boek bestaat weer uit meerdere delen en per hoofdstuk wordt er gewisseld van perspectief van verschillende personages. Hiermee weet Freida McFadden verschillende personages en hun gedachten ontzettend goed uit te diepen en weet ze door de verschillende perspectieven en invalshoeken erg goed de spanning op te bouwen. De personages zijn divers, uniek en wat het verhaal sterk maakt is dat er ook een aanzienlijk leeftijdsverschil is tussen de personages.
De verhaallijn wordt na het pakkende proloog langzaam opgebouwd, maar wel op zo'n wijze dat het boek echt een pageturner is en het verhaal je in zijn greep houdt. Dingen worden in het ongewisse gehouden, gedachten worden geuit maar nog niet tot uitvoering gebracht en Freida McFadden weet daarbij de verhaallijn op precies de juiste momenten te versnellen of te vertragen. Daarbij kent ook deze thriller (net als de vorige thrillers van Freida McFadden) ontzettend verrassende en krachtige wendingen in de verhaallijn die de spanning hoog laten oplopen. Het stuk dat nog volgt na het heftige plot was echt grandioos, sterk, pakkend en maakt ook deze thriller weer tot een meesterwerk.
De leraar is een pakkende, spannende en erg goede pageturner. Het is levendig, vlot en krachtig geschreven en direct met het proloog wordt je al gegrepen door het verhaal. De diverse en verschillende personages zijn erg goed uitgewerkt en er volgen weer verrassende wendingen in de verhaallijn. Zeker het stuk dat na het plot volgt is echt grandioos goed. Deze thriller moet je absoluut gaan lezen.