Een onwijs mooie, ontroerende en prachtige feelgood
Na het lezen van De wensenwinkel was ik mega enthousiast toen ik hoorde dat Chantal en Saskia een tweede deel hiervan gingen schrijven. Nog enthousiaster werd ik, toen ik uitgenodigd werd voor de boekpresentatie van dit nieuwe boek in Rotterdam. Dank je wel. Ik vond de presentatie en middag geweldig en ik heb hoge verwachtingen van dit tweede deel.
Er is een tweede vestiging van de Wensenwinkel in Rotterdam geopend, die gerund gaat worden door vier vrijwilligers. In de Wensenwinkel zetten ze zich in om de wensen te vervullen van mensen die weinig te besteden hebben. Maar hebben ze zelf het geluk en de liefde waarnaar ze verlangen? Door anderen te helpen ontdekken de vier op geheel eigen wijze dat liefde pas vermenigvuldigt wanneer je die deelt.
Wat een onwijs tof, heerlijk en warm en knus vervolg van De Wensenwinkel serie. Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn hebben een levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl die ook nog eens een flinke dosis humor bevat. Het verhaal is lekker krachtig geschreven, waardoor het boek gemakkelijk leest en je echt in de verhaallijn op kan gaan.
Het verhaal bevat een aantal bekende personages uit het eerste deel van De Wensenwinkel die worden aangevuld met nieuwe vrijwilligers die bij de tweede vestiging van De Wensenwinkel in Rotterdam komen helpen. Het is ontzettend sterk hoe Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn hebben gekozen voor diverse, unieke en realistische personages die allemaal een andere achtergrond hebben. Hiermee weten ze echt de verhaallijn te verrijken en versterken.
Het verhaal wordt mooi opgebouwd en begint met het openen van de tweede vestiging en het nieuwe personeel dat er komt werken. Vanuit daar wordt de verhaallijn prachtig uitgebreid en krijgen we meer kennis en diepgang bij de personages en de verhoudingen en relaties met elkaar. Het verhaal roept echt een op en top kerstgevoel bij je op. Naast de gebruikelijke kerstrituelen, weten Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn ook een prachtige focus te leggen op de minder bedeelden en de armen van de samenleving. Het verhaal laat echt de kracht zien om er voor elkaar te zijn, te steunen en voor elkaar te zorgen. Niet enkel geldt dit voor de mensen die De Wensenwinkel bezoeken, maar ook voor de hoofdpersonages van het verhaal zelf. Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn laten ze allemaal een prachtige groei doormaken, waarbij ze nieuwe inzichten opdoen en geluk en liefde vinden.
De magie van de Wensenwinkel is een onwijs mooie, ontroerende en prachtige feelgood. Het verhaal geeft je echt het ultieme kerstgevoel. Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn hebben een heerlijke levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl en weten een prachtig vervolg te schrijven met een originele, krachtige en inspirerende verhaallijn. In dit verhaal weten ze naast de focus op de minder bedeelde en het zorg dragen en het steunen van elkaar ook de diverse hoofdpersonages een prachtige groei doormaken en hun geluk en liefde vinden.