Een pakkend, spannend en actievol laatste deel
Ondanks dat Keris gekroond is tot koning, moet hij machteloos toekijken hoe zijn verboden relatie met Zarrah aan het licht komt. Zarrah is inmiddels gevangen door de keizerin en Keris weet dat er maar één manier is waarop hij haar kan redden: een bondgenootschap sluiten met het koninkrijk dat hij bijna vernietigd had. Zarrah wordt opgesloten op het gevreesde Duivelseiland. Ze moet daar een keuze maken: in het krijt staan bij de keizerin of als verrader sterven op koninklijk bevel. Terwijl Zarrah worstelt met deze keuze, ontdekt ze nog een derde optie: ze kan in opstand komen tegen de tirannie die verweven is met het lot waarvoor ze vecht. In de tussentijd beraamt de keizerin een oorlog die verwoestende gevolgen heeft. Zullen Keris en Zarrah elkaar terugvinden voordat het te laat is?
Mijn ervaring:
Wat een geweldig, spannend en actievol laatste deel. Bij dit deel is weer direct de filmische, levendige en vlotte schrijfstijl van Danielle L. Jensen te herkennen. Aangezien ik onlangs deel drie las, zat ik zonder moeite direct weer in het verhaal. Het is fijn dat het verhaal waar deel drie eindigde direct doorgaat in deel vier. Hierdoor begint het verhaal direct met een hoop actie en spanning.
Het vierde deel is weer geschreven vanuit het dubbelperspectief van Zarrah en Keris, dit was ook het perspectief dat gebruikt werd in deel drie, dus ook hierdoor ga je hier moeiteloos in door. De personages waren in deel drie al realistisch en met finesse uitgewerkt. Toch weet Danielle L. Jensen me hierbij echt te verrassen door de groei en transformatie die de twee personages maken door alle gebeurtenissen en wendingen van de verhaallijn.
In dit laatste deel, speelt het verhaal zich voor een groot deel af op het gevreesde Duivelseiland. Tof detail, is dat er in dit boek vooraan een prachtige plattegrond van het eiland is geïllustreerd. Er volgt weer een pakkende, spannende en mega actievolle verhaallijn met leugens, intriges, bedrog, wraak en duistere plannen én niet te vergeten liefde. Ook Lara en Aren komen terug in dit deel en dat zijn toch wel mijn twee favoriete personages. Dit deel is denk het meest actievolle deel van de serie en het verhaal focust zich dan ook voor het grootste gedeelte op de oorlog in onder andere Valcotta. Het is allemaal wederom prachtig en krachtig uitgewerkt. Je ziet de omgeving, wereld en personages levendig voor je, zonder dat de verhaallijn aan kracht en tempo verliest. Het verhaal wordt krachtig en volledig afgerond en Danielle L. Jensen weet echt hierbij de puntjes op de i te zetten.
De oneindige oorlog is een pakkend, spannend en actievol laatste deel. Ook dit deel is weer filmisch, levendig en vlot geschreven en we volgen wederom het verhaal door de ogen van Zarrah en Keris. Het is het meest actievolle verhaal van de serie en het begint direct met waar deel drie eindigde. Ik zat echt weer aan het boek gekluisterd en ik heb echt enorm genoten van dit prachtige en indrukwekkende deel. Deze serie is echt een aanrader!
Mijn ervaring: