Een pakkende, intrigerende en spannende roman

KimCoenen85 04 januari 2025
Na het lezen van Blinde liefde, ben ik ontzettend benieuwd naar de andere roman van Marco van Zuijlen. Ook dit boek heb ik als recensie-exemplaar mogen ontvangen. Aangezien zijn vorige roman erg origineel en verrassend was, hoop ik dat ook voor deze roman. Daarbij hoop ik weer zijn vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl terug te zien.

De tieners Jennifer en Tanja hebben een diepgaande vriendschap die verder reikt dan de moeder van Jennifer kan accepteren. Die ziet Jennifer liever optrekken met de buurjongen Kevin. Tanja woont aan de overzijde van de straat bij haar stiefvader. Haar moeder zit in een inrichting. Wanneer de stiefvader van Tanja op een dag haar hond vermoordt, wordt de al moeizame relatie tussen de twee verbroken. Tanja verdwijnt definitief uit beeld zonder afscheid van iemand te nemen. Jaren later doet Jennifer de ontdekking dat op een zolder van een botenloods een klein meisje zich verstopt heeft. Het meisje draagt een zilveren ketting. Dé ketting die Jennifer jaren geleden aan Tanja gaf. Wie is het meisje? Hoe komt zij aan deze ketting? Met hulp van Kevin, die inmiddels bij de politie werkt, vindt Jennifer Tanja terug en belanden de twee opnieuw in een heftig avontuur.

Wat een verrassende, spannende en intrigerende roman. Ook in deze roman is direct weer de levendige, krachtige en vlotte schrijfstijl van Marco van Zuijlen te herkennen. Het is een origineel verhaal met unieke, verschillende en goed uitgewerkte personages die je weten te verrassen.

We volgen het verhaal van de tieners Jennifer en Tanja, die beiden niet de gemakkelijkste thuissituatie hebben. Zeker Tanja niet. Marco van Zuijlen weet dit goed in beeld te brengen, net als de liefde die de twee voor elkaar ervaren, die erg diep gaat. Naast Jennifer en Tanja, zijn ook de andere personages, waaronder Jenn, Simone en Kevin, mooi en divers uitgewerkt.

Doordat Marco van Zuijlen begint met een heldere basis van de tienersituatie van Jennifer en Tanja, waarbij hun contact abrupt en definitief wordt verbroken, heeft het verhaal als het daarna wisselt naar 10 jaar later een mooie basis. Er volgt een heftig, aangrijpend en spannend verhaal tien jaar later. Het is mooi dat Marco van Zuijlen de personages af en toe over de gebeurtenissen in het verleden laat vertellen.Hierdoor vult hij de ontbrekende informatie op heel natuurlijke wijze aan. Het verhaal zit op sterke en indrukwekkende wijze in elkaar en ik merkte dat naarmate het verhaal vordert, ik er steeds verder in werd meegezogen. Hierdoor wist het verhaal me echt te pakken. Er volgt een bloedstollend plot en een prachtig epiloog, waarmee het verhaal op krachtige wijze afsluit.

De onvergetelijke kus is een pakkende, intrigerende en spannende roman. Ook ditmaal weet Marco van Zuijlen een originele, bijzondere en sterke verhaallijn neer te zetten met unieke en diverse personages. Het is levendig, vlot en krachtig geschreven en naarmate het verhaal vordert wordt je er helemaal in meegezogen. Er volgt een razend spannend plot en een mooi einde. Een aanrader.

Meer recensies van KimCoenen85