Een intrigerend, pakkend en razend spannend tweede deel
De beruchte drugshandelaar Jorge Herreira weet uit de zwaarbewaakte San Quentin State prison te ontsnappen. Hierdoor komt er een einde aan het verlof van geheim agent Jim Matteos. Heirra houdt Amerika verantwoordelijk voor zijn gevangenschap en is uit op wraak. Hij waarschuwt Amerika voor te bereiden op ontelbare slachtoffers. Jim sluit zich aan bij de handlangers van Herreira en probeert via zijn rechterhand te voorkomen dat de plannen tot uitvoering worden gebracht. Dit brengt hem echt niet alleen dichter bij de drugshandelaar, maar ook bij een tragische gebeurtenis uit zijn verleden.
Mijn ervaring:
Heerlijk! Wat een tof, spannend en erg goed vervolg van de Jim Matteos serie. In dit tweede deel volgt er een nieuwe en nagelbijtende nieuwe missie waarbij Jim alles op alles moet zetten om deze missie te laten slagen. Wat deze serie erg krachtig en indrukwekkend maakt is dat het privéleven en de gebeurtenissen daarin in dit deel een vervolg krijgen.
Het verhaal is geschreven vanuit meerdere standpunten en personages, waarmee Era Richmen weer op heerlijke wijze de spanning weet op te bouwen. Waarbij Jim Matteos de hoofdrol speelt. Ik vind het krachtig hoe Era Richmen ervoor zorgt dat in het tweede deel het personage nog meer diepgang krijgt. We krijgen meer te weten over het heftige verleden en de gebeurtenissen die zich voortdeden waarbij Era Richmen ook de impact laat zien die dit heeft op Jim Matteos, wat hem erg menselijk en realistisch maakt.
In dit tweede deel volgt er weer een compleet andere, originele en sterke missie. Daarbij ben ik erg blij dat ook Tess en Soraya weer van de partij zijn om Jim tijdens de missie te ondersteunen. Het is een intrigerend complot en het verhaal kent verrassende twisten en wendingen. Hierdoor zit ik wederom meermaals op het puntje van mijn stoel, waarbij ik bij het plot er bijna vanaf viel (nee, ik verklap geen spoilers). Dit moet je gewoon zelf gaan lezen en ervaren. De missie wordt goed afgesloten, maar ik ben erg benieuwd naar de impact die deze missie op Jim gemaakt heeft. Op naar deel drie.
De paarse engel is een intrigerend, pakkend en razend spannend tweede deel van de Jim Matteos serie. Het hoofdpersonage krijgt nog meer diepgang en er volgt een nieuwe, sterke en erg spannende missie. Het verhaal kent verrassende twisten en laat je echt op het puntje van je stoel zitten. Daarbij volgt een schokkend einde, waardoor ik enorm uitkijk naar deel drie.
Mijn ervaring: