Een meeslepende, heftige maar ook erg mooie historische roman

KimCoenen85 07 februari 2025
Door Uitgeverij KokBoekencentrum ben ik verrast met een nieuw recensie-exemplaar van deze veelbelovende historische roman. Alleen de uitnodigende, mooie en intrigerende cover roept nieuwsgierigheid op naar het verhaal. Ik ben ontzettend benieuwd.

Boerenzoon Amos en dochter van een graaf Charlotte, waren ooit geheime geliefden van elkaar. Bij het uitbreken van de Grote Oorlog worden de twee uit elkaar gedreven en zorgde deze oorlog er tevens voor dat Amos zowel zijn jeugd als toekomst verloor. Charlotte verloor in deze tijd haar echtgenoot, waarmee ze in een verstandshuwelijk was getrouwd.
Inmiddels is het 1940 en zijn de twee concurrerende eigenaren van twee boekhandels in dezelfde straat. De dreiging van de bombardementen nemen toe en hierdoor moeten Amos en Charlotte leren samenwerken om te kunnen overleven.

Wat een mooie meeslepende verhaallijn die je meermaals echt aangrijpt. Kristy Cambron heeft een levendige en sfeervolle schrijfstijl, waarbij ze de twee verschillende tijdsbeelden als wel de personages met stijl, gevoel en emoties goed heeft uitgewerkt.

We volgen het verhaal van Charlotte en Amos, beiden in twee verschillende tijden, waartussen Kristy Cambron wisselt. De personages zijn prachtig, realistisch en mooi uitgewerkt. Ook de spanning en de verhouding van de twee tot elkaar heeft Kristy Cambron sterk verwoord. Lange tijd is namelijk onduidelijk wat er precies tussen de twee is voorgevallen, wel is overduidelijk dat ze elkaars bloed kunnen drinken. Dit geeft een bepaalde spanning aan de verhaallijn.

Het verhaal kent een wat trage start, toch weet Kristy Cambron door de informatie en de mooie en rijkelijke omschrijving me te pakken en nieuwsgierig te houden naar het verdere verloop van het verhaal. Daarbij weet Kristy Cambron je nieuwsgierig te houden door de dubbele tijdlijn waarin de dubbele verhaallijnen zich afspelen. Het is sterk hoe Kristy Cambron de invloeden van werkelijke historische gebeurtenissen impact laat hebben op de verhaallijn van de personages. Dit zorgt voor een boeiend, aangrijpend en meeslepend verhaal met mooie wendingen en gebeurtenissen. Er zitten mooie thema's in de verhaallijn verwerkt zoals rouw, veerkracht, moed, vergeving en het maken van een nieuwe start.

De rivalen is een meeslepende, heftige maar ook erg mooie historische roman. Het verhaal speelt zich af in twee verschillende tijden waarbij beide tijdsbeelden erg goed zijn uitgewerkt. Ook de personages zijn realistisch en goed neergezet. Het verhaal kent een wat trage start maar zit op mooie en meeslepende wijze in elkaar, daarbij weet Kristy Cambron de werkelijke historische gebeurtenissen mooi in de verhaallijn te verwerken.

Meer recensies van KimCoenen85

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.