Een bloedstollend, razend spannend en magisch derde en laatste deel
Na het lezen van de eerste twee magische en spannende delen van de Fabulant serie, waarin Resa steeds maar wist te ontsnappen en inmiddels bezit heeft genomen van Kyan, ben ik benieuwd of het haar in het laatste deel gaat lukken om terug te keren naar Fabulant om de macht te pakken. Zal het oom Arnold, Isa en Monsi gaan lukken Resa te verslaan?
Het laatste deel van de Fabulant-trilogie. De duistere koningin Resa heeft de poort naar het Oosten van het Stelsel geopend. Hierdoor heeft ze haar volledige magie terug in handen en is ze machtiger dan ooit. Het lot van het Stelsel ligt in de handen van het verzet. Een tijdtikkende race tegen de klok voor Isa en haar vrienden om dwars door wonderlijke magische werelden de zwakke plek van Resa te zoeken. Zullen ze iets vinden waarmee ze de duistere koningin voorgoed kunnen verslaan?
Dit is echt het meest spannendste en tofste deel van de hele serie. Marloes Kemming heeft een vlotte, krachtige en fantasierijke schrijfstijl en ze neemt je mee naar de magische wereld Fabulant waarbij het bloedstollende en tijdtikkende avontuur verder gaat. Het verhaal gaat dan ook direct van start. Persoonlijk had ik een kleine terugblik fijn gevonden, maar het duurt me niet lang voordat ik weer volledig in het verhaal zit.
We volgen inmiddels de bekende personages die we door de drie delen heen steeds beter hebben leren kennen en inmiddels een aardige diepgang kennen. Daarbij splitst het verhaal zich af tussen het perspectief van Resa, die van Isa en oom Arnold. Hierdoor volg je op hetzelfde moment drie verschillende verhaallijnen, waarmee Marloes Kemming de spanning en de tijdsdruk weet over te brengen op de lezer.
Wat deze serie erg sterk en goed maakt is dat de gebeurtenissen door de delen heen elkaar opvolgen en van invloed zijn op elkaar. De kennis en de vrienden die Isa en oom Arnold door de delen heen hebben gemaakt, zijn allemaal van invloed op de afloop van dit laatste deel. Buiten dat het laatste deel in zijn totaal een razend spannend deel is, weet Marloes Kemming een geweldig en bloedstollend plot neer te zetten, wat op het laatste moment anders lijkt te gaan aflopen dan verwacht. Ze weet de serie op prachtige wijze af te sluiten en ik kan niets anders concluderen dan dat deze jeugdserie prachtig is.
Fabulant 3 is een bloedstollend, razend spannend en magisch derde en laatste deel van een prachtige serie. Dit deel is veruit het meest spannende deel. Marloes Kemming heeft een levendige en vlotte schrijfstijl, waarmee ze je opnieuw meeneemt naar de magische wereld van Fabulant, waarin Isa, oom Arnold en het verzet alles op alles zetten om de duistere koningin Resa te verslaan. Deze serie is echt een aanrader, maar moet wel in volgorde gelezen worden.