Een verrassende, toffe en intrigerende thriller
Al twee jaar is Ellie Black spoorloos, dan duikt ze ineens op in de bossen van Washington State. Ze wil niet vertellen wat er precies gebeurd is en waar ze is geweest. Politierechercheur Chelsey Calhoun krijgt deze zaak en moet uitzoeken wat er aan de hand is. Al snel heeft ze in de gaten dat Ellie iemand ten koste wat kost wil beschermen. Hierdoor moet Chelsey alles op alles zetten om de waarheid te achterhalen. Chelsey komt tot de ontdekking dat Ellie niet het enige meisje is dat onlangs is verdwenen...
Mijn ervaring:
Wat een mooie, intrigerende en verrassende thriller. Emiko Jean heeft een hele levendige en vlotte schrijfstijl en weet een verhaal op te bouwen, door dingen in het ongewisse te houden, wat je nieuwsgierigheid en de spanning naar de ontknoping en het plot echt naar een hoogtepunt brengt.
Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven, waarbij Ellie Black en politierechercheur Chelsey Calhoun de hoofdrol spelen. Beide vrouwen zijn op intrigerende en krachtige wijze neergezet, ook voelen ze realistisch aan. Zeker Chelsey Calhoun is een krachtig en bewonderingswaardig personage, waarvoor ik direct enorme empathie voel. Dit gevoel wordt vergroot naarmate de verhaallijn volgt en Chelsey meer diepgang krijgt en een traumatische gebeurtenis aan het licht komt. Rondom Ellie voel je als lezer vooral veel nieuwsgierigheid. Wat is er precies gebeurd en waarom vertelt ze niks?
Het verhaal begint met een huiveringwekkend proloog, waarbij Ellie alleen op de vlucht door het bos rent en twee wandelaars treft, die zich over haar ontfermen. Vanuit daar wordt de verhaallijn opgebouwd, waarbij je als lezer constant puzzelstukjes verzamelt als we terug switchen naar het verleden van Ellie. Daarbij vind ik de doortastendheid en het doorzettingsvermogen van Chelsey om de waarheid te achterhalen echt een krachtige toevoeging aan de spanningsopbouw. Het verhaal kent verrassende twisten waarbij het plot je echt compleet overrompeld. Dit einde zag ik niet aankomen. Ook de manier waarop Emiko Jean het verhaal van Ellie Black met Chelsey persoonlijk weet te verbinden is indrukwekkend.
De terugkeer van Ellie Black is een verrassende, toffe en intrigerende thriller. Het verhaal kruipt echt onder je huid en de personages zijn goed, uniek en complex uitgewerkt. De spanning in de verhaallijn wordt mooi opgebouwd en het verhaal kent verrassende wendingen. Zeker het plot en de manier waarop het privéleven van rechercheur Chelsey en dat van Ellie Black samenkomt, is indrukwekkend en enorm tof. Echt een hele gave thriller.
Mijn ervaring: