Een heerlijke, mooie en fijne kerstnovelle
Ik heb tot nu toe alle boeken van Mirjam gelezen en daar ontzettend van genoten. Hierdoor moest en zou ik natuurlijk ook haar nieuwste kerstnovelle lezen. Ik kreeg van Mirjam de kans om aan haar blogtour mee te doen en zo al voor verschijningsdatum van haar novelle te mogen genieten. Ik heb hoge verwachtingen.
Stella heeft het in Stella's kookwinkel in december erg druk. Haar winkel bevindt zich aan het sfeervolle dorpsplein waarop ieder jaar de grootste kerstboom van het land staat. Mensen komen van ver om in deze boom hun kerstwens op te hangen, hopend op een wonder. Wanneer Stella een gebroken kerstbal onder de boom vindt, besluit ze alles op alles te zetten om de wens die erin verborgen zit te redden. Wat gebeurt er eigenlijk met alle wensen in deze kerstboom? Worden er wensen in vervulling gebracht en wie maakt deze keuze? Hoe meer onderzoek Stella doet, hoe minder leuk kerst lijkt te worden.
Wat een ontzettend leuk, sfeervol en mooi verhaal. Mirjam Aarts weet met haar levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl weer een heerlijk en fijn verhaal te schrijven waarbij je weg kan dromen én waar je van in de kerststemming komt.
We lezen het verhaal van Stella. Deze jonge vrouw is redelijk doorsnee waardoor je je gemakkelijk in haar kan verplaatsen. Haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid maken haar een intrigerend en sterk personage. Ook de andere personages in het verhaal zijn lekker divers en goed uitgewerkt.
Het verhaal kent een mooie opbouw en het is leuk hoe Mirjam Aarts meerdere gebeurtenissen en wendingen in deze novelle door elkaar heen laat lopen, zonder dat de verhaallijn te vol wordt. Het verhaal voelt echt volledig en goed in balans. Het is leuk hoe we lezen over de vriendschap tussen Stella en Luca, maar ook de kerstvoorbereidingen voor de winkels op het dorpsplein, de kerstbal met wens als de gebeurtenissen tussen Stella en Joost van Bellum. Hierdoor zijn er meerdere dingen die je tot het einde in zijn greep houden. Het verhaal kent een heerlijk en sprookjesachtig einde.
De verloren kerstwens is een heerlijke, mooie en fijne kerstnovelle. Het is lekker levendig, vlot en met humor geschreven. Daarbij bevat het verhaal leuke personages en zit het vol wendingen en gebeurtenissen van verschillende lijnen in het verhaal die je echt laten genieten. Daarbij wordt het verhaal op sprookjesachtige wijze afgesloten.