Een meeslepende, aangrijpende en krachtige historische roman
Na het lezen van de Nora Beady serie wilde ik graag meer van Audrey Blake lezen. Hierdoor kijk ik ontzettend uit naar deze nieuwe historische roman van haar. Zal dit weer net zo'n aangrijpend, mooi en krachtig verhaal zijn als de Nora Beady serie? Ik heb hoge verwachtingen... Uitgeverij KokBoekencentrum super bedankt voor het recensie-exemplaar.
Lees het krachtige en verrassende levensverhaal van de vergeten spionne Yvonne Rudellat. Wanneer ze een bomaanslag op haar huis overleeft, is ze het doel van haar bestaan kwijt. Haar relatie met haar man is niet meer wat het hoort te zijn en ook haar dochter spreekt ze nauwelijks. Ze krijgt de kans van haar leven: ze wordt gerekruteerd als eerste vrouwelijke sabotage-agente van Groot-Brittannië. Al zijn de verwachtingen van de buitenwereld in deze vrouw niet erg hoog. Yvonne is vasthoudend en onopvallend. Hierbij heeft ze een enorme kennis van explosieven. Wanneer Yvonne in Frankrijk arriveert, is ze klaar om het naziregime in vuur en vlam te zetten. Ze realiseert zich eveneens dat ze zich weleens compleet in de taak kan verliezen.
Wat een aangrijpend, krachtig en bijzonder levensverhaal. Audrey Blake heeft een sferische, levendige en vlotte schrijfstijl en weet je gemakkelijk mee dit prachtige en aangrijpende verhaal in te trekken. Daarbij weet Audrey Blake het tijdsbeeld sterk, beeldend en krachtig te verwoorden. Hierdoor waan je je echt met Yvonne in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.
Audrey Blake weet de personages en met name het hoofdpersonage Yvonne realistisch en met finesse en aandacht uit te werken. Als lezer ervaar en voel je echt de emoties, gedachten en gevoelens die Yvonne ervaart gedurende de jaren en haar missie in Frankrijk. Naast Yvonne zijn ook agent Max, zoals wel de andere personages, divers en krachtig uitgewerkt.
Het verhaal start met een basis van Yvonne over haar tot dan toe 'veilige' en normale leven, waarin ze ongelukkig is en waarbij ze besluit een andere weg en een missie te voltooien in haar leven. Vanuit daar ontstaat er een aangrijpend en meeslepend verhaal. Het verhaal is goed opgebouwd en weet de verschillende acties en missies die Yvonne leidt mooi te verwoorden. Hierbij weet Audrey Blake goed de spanning op te bouwen. Tussendoor volgen er hoofdstukken van agent Max, die Yvonne op haar hielen zit en alles op alles zet om de verzetsstrijders te pakken te krijgen. Het is hierdoor echt een kat-en muis spel en soms een race tegen de klok, waarbij je als lezer hoopt dat het goed gaat aflopen. Ik kan je alvast iets verklappen, het verhaal eindigt anders dan ik had verwacht, maar is wel verrassend, krachtig en heftig.
De vrouw zonder naam is een meeslepende, aangrijpende en krachtige historische roman die het levensverhaal vertelt van de eerste vrouwelijke sabotage-agent van Groot Britannië. Het is levendig, vlot en met veel gevoel geschreven. Audrey Blake weet zowel de personages realistisch, goed en krachtig uit te werken als wel het tijdsbeeld en een aangrijpende en spannende verhaallijn neer te zetten die een verrassend einde kent.