Een prachtige hartverwarmende en hartverscheurende pageturner
Net op het moment dat haar huwelijk op de klippen dreigt te lopen krijgt Jolene, een helikopterpiloot bij de Nationale Garde van het Amerikaanse leger, bericht dat ze uitgezonden wordt. Ze moet haar twee dochters en onder spanning staande huwelijk achterlaten en vertrekt voor een jaar naar Irak.
Haar man Michael, die al weinig begrip had voor Jolenes toewijding aan het leger, blijft achter en moet als drukbezette advocaat de zorg dragen voor de kinderen. Een zaak waarbij hij een ex-militair met PTSS moet verdedigen zorgt langzaam voor meer begrip bij Michael en hij ziet in dat hij zijn rol als echtgenoot en vader lange tijd heeft verwaarloosd.
Wanneer Jolenes helikopter neerstort tijdens een missie keert ze eerder dan gepland terug bij haar gezin. Ze moet haar draai weer vinden in het gezinsleven terwijl ze probeert te herstellen van wat ze heeft meegemaakt. Lukt het Michael om Jolenes vertrouwen terug te winnen en haar te helpen met het verwerken van de gebeurtenissen in Irak?
Mijn ervaring:
Wat een aangrijpende, hartverscheurende en hartverwarmende roman, die je echt van het begin tot aan het einde in zijn greep houdt. Kristin Hannah heeft een hele sfeervolle, filmische en levendige schrijfstijl, waardoor je je helemaal in het verhaal van Jolene waant.
De diverse en verschillende personages zijn erg realistisch, complex en met finesse uitgewerkt. Doordat Kristin Hannah alle personages op eigen wijze laat worstelen met hun problemen en obstakels in het leven en het hele menselijke en heftige problemen zijn, weet het verhaal als wel de personages je te raken. Niet enkel Jolene, wat een mooi en krachtig personages is, ook man Michael, hun kinderen Betsy en Lulu , grootmoeder Mila beste vriendin Tami, maken gedurende het verhaal een krachtige groei en transformatie door, door de dingen die ze meemaken.
Het verhaal heeft een mooie opbouw, waarbij Kristin Hannah de beginsituatie schetst, voordat het verhaal en de heftige gebeurtenissen van start gaan. Op deze wijze leren we de personages goed kennen, alvorens Jolene wordt uitgezonden en het verhaal en het leven van het gezin plotsklaps verandert. Wat ik dit verhaal erg goed maakt is dat het verhaal opgebouwd is vanuit verschillende verhaallijnen. Zo lezen we over Jolene en Tami tijdens alle heftigheid en werk in Irak, het werk en de rechtszaak die advocaat en man Michael bezig houdt en lezen we over het gezinsleven met de kinderen Betsy en Lulu, wat ook niet al te vloeiend verloopt.
Het is een verhaal dat bol staat van de wendingen en gebeurtenissen. Als je denkt dat je het een gehad hebt, dan volgt er weer een andere gebeurtenis. Hierdoor is het echt zo'n verschrikkelijk pakkend boek dat je emotioneel echt aan het boek gekluisterd houdt. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen en heb het in één keer uitgelezen. Het is echt een boek dat je leest met een lach en een traan. Dit prachtige verhaal zal je zeker bijblijven.
De weg naar huis is een prachtige hartverwarmende en hartverscheurende pageturner. Het is bijna filmisch geschreven en als lezer ga je helemaal op in de prachtig uitgewerkte personages. De personages zijn complex en erg realistisch uitgewerkt. Hierdoor weten ze je stuk voor stuk te raken en maken ze een enorme groei en transformatie door. Het is echt een verhaal dat je leest met een lach en een traan. Wat een geweldig mooi verhaal.
Mijn ervaring: