Een mooi, avontuurlijk en fijn uitgewerkt verhaal
Skye Smith woont met zijn moeder en broertje in Orelya. Deze gemeenschap leeft afgesloten van de buitenwereld, maar heeft een vredige samenleving waar rust heerst. Dan wordt er net buiten de grenzen van Orelya een ontdekking gedaan. Het gemeenschapsbestuur neemt de leiding, want het volk wil hier graag duidelijkheid over. Er lijkt een dreiging aan te komen voor Orleya maar ook voor de zes andere gemeenschappen van Recreanturia. Hierdoor neemt het gemeenschapsbestuur een drastisch besluit. Zeven jonge kinderen worden als boodschappers op pad gestuurd en moeten naar de andere gemeenschappen van Recreaturia om hen te waarschuwen voor het naderende gevaar. De reis die volgt over de handelspaden, door verschillende landschappen, culturen en obstakels is niet zonder gevaar. De duistere Comploten zullen we alles aan doen om ervoor te zorgen dat de zeven boodschappers hun doel niet bereiken.
Mijn ervaring:
Wat een fantasierijk, spannend en mooi avontuur. Stefan Bruijn heeft een vlotte en fijne schrijfstijl waardoor hij de wereld van Recreaturia en de verschillende personages mooi weet uit te werken. Hij neemt je mee op een actievol en magisch avontuur, waarin een hoop obstakels, spanningen tussen de personages onderling en verschillende culturen op mooie wijze zijn verwerkt.
We lezen het verhaal vanuit een alwetend perspectief waarbij we voor het grootste gedeelte de verhaallijn van Skye volgen. Stefan Bruijn maakt hier gedurende de reis enkele uitzonderingen in, wanneer er spanningen in de groep komen en wanneer de vriendengroep enige tijd elkaar uit het oog verliest. Ik vind het mooi hoe Stefan Bruijn de verschillende jonge personages mooi en divers weet uit te werken. Dit maakt de personages realistisch, evenals de cultuurverschillen die hij goed weet te beschrijven als de groep bij verschillende gemeenschappen aankomt.
De verhaallijn wordt rustig opgebouwd, waarbij Stefan Bruijn een mooie beginsituatie schetst van Skye, zijn broer Matthew, zijn moeder en het leven in de geïsoleerde gemeenschap. Daarna begint pas het echte avontuur. Het is een mooie, avontuurlijke en spannende reis, waarbij Stefan Bruijn de omgeving levendig weet te beschrijven. Wat dit verhaal krachtig maakt, is dat niet enkel de reis op zich een uitdaging is voor de groep, maar ook het samenwerken en elkaar vertrouwen. Deze thema's heeft Stefan Bruijn mooi in het verhaal verwerkt. Het plot kent spanning en actie en er komen een hoop verrassende dingen aan het licht, alvorens Stefan Bruijn daarmee afsluit. Hierdoor ben ik erg benieuwd naar het vervolg.
De zeven gemeenschappen is een mooi, avontuurlijk en fijn uitgewerkt verhaal. Stefan Bruijn heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl en weet de verschillende personages, de magische wereld, de omgeving en de verschillende culturen mooi te omschrijven. Daarbij weet hij van de reis een spannend avontuur te maken, waarbij aan het einde verrassende dingen aan het licht komen. Ik ben erg benieuwd naar deel twee.
Mijn ervaring: