Een hartverwarmend, grappig en ontzettend leuk kinderboek
Door Uitgeverij Pelckmans, ben ik verrast met dit super leuke en vrolijke kinderboek. De knal paarse kaft met het gele eendje trekt direct je aandacht. Daarbij zijn de kat en het eendje erg leuk geïllustreerd. Ik ben erg nieuwsgierig naar het verhaal.
Eend voelt zich klein en verloren. Want waar hoort hij nou bij? Mama kat is zo lief om haar kittens en eend alles te leren. Mama kat leert je om een echte kat te zijn.
Wat een ontzettend leuk, grappig en helder kinderboek. Dit boek is op ontzettend vlotte, leuke en pakkende wijze verteld en weet de boodschap helder en duidelijk te verwoorden. Daarbij is het boek voorzien van eenvoudige en treffende illustraties. Het is een verhaal van weinig woorden, maar toch weet Juliette Maciver de boodschap helder over te brengen.
Het verhaal wordt op leuke en pakkende wijze opgebouwd. Mama kat legt namelijk haar twee kittens en eend uit hoe je een kat moet zijn. Ze legt uit hoe ze zichzelf moeten wassen, jagen, eten en lekker slapen. Ondanks dat eend door andere katten wordt uitgelachen, laat mama kat zien dat eend goed is zoals hij is. Echt hartverwarmend.
Doe als een kat is een hartverwarmend, grappig en ontzettend leuk kinderboek. Het is een ontzettend mooi en simpel geïllustreerd verhaal met weinig tekst maar wel een heldere, duidelijke en mooie boodschap. Daarbij is het ook een grappig en liefdevol verhaal. Erg leuk!