Een prachtige, aangrijpende en erg originele roman
Bij het zien van dit boek in de catalogus was direct mijn interesse en nieuwsgierigheid gewekt. Het boek heeft een intrigerende cover en aangezien ik zelf een liefde voor kunst en schilderen heb, trekt deze cover me erg aan. De gouden krullen geven de cover een nostalgisch en sfeervol tintje. Het is het eerste boek van Rowan Coleman dat ik ga lezen.
Vita Ambrose is de muze van de schilder Leonardo da Vinci. Haar portret werd op magische wijze vereeuwigd op het doek én in het echt. Hierdoor blijft Vita eeuwig leven en moet ze constant afscheid nemen van iedereen die haar lief is. Hierdoor verliest haar leven betekenis. Ze heeft door de vele jaren heen teveel gezien, gedaan en bovenal verloren. Ben Church heeft een veilig leven geleid en nooit iets bijzonders gedaan, tot nu. Wanneer hij net te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is en zijn dagen geteld zijn, besluit hij dat de tijd daar is om zijn dromen werkelijkheid te laten worden. Het is een bijzonder slecht moment om de liefde van zijn leven te ontmoeten en halsoverkop verliefd te worden. Vita's ontmoeting zet Ben op scherp om op zoek te gaan naar het geheim achter het magische portret van da Vinci. Zal hierin ook de oplossing voor Ben liggen? De klok tikt. Zal het Vita en Ben lukken om hun liefde te vereeuwigen en Ben te redden?
Bijzonder, aangrijpend en intens. Dit pareltje is echt een pakkend, origineel en mooi verhaal. Rowan Coleman heeft een meeslepende, levendige en vlotte schrijfstijl, waarmee ze je meeneemt in het verhaal van Vita en Ben.
De personages in het verhaal zijn erg divers, realistisch en puur uitgewerkt. Hierdoor ervaar je als lezer ook alle gevoelens, emoties en kwesties die Vita en Ben tijdens dit verhaal voor hun kiezen krijgen. Ondanks dat het een fantasierijk verhaal is, is het zo geschreven dat het erg geloofwaardig en goed in elkaar zit, waardoor je zonder moeite dit prachtige verhaal tot je neemt.
Het verhaal kent prachtige thema's waaronder de zin van het leven, de kracht om te overleven, wilskracht en liefde. Het verhaal start op een heftig moment, namelijk het moment waarop Ben te horen krijgt dat zijn dagen geteld zijn en hij niet met een behandeling te helpen is. Ondanks dat voor Ben heftig nieuws is, zet dit zijn leven in een ander daglicht en is hij vastbesloten om nog voor zijn dromen te leven. Hierdoor sloot ik Ben daarom ook gelijk in mijn hart. Het verhaal van Vita begint mysterieus en Rowan Coleman weet rondom het personage dingen in het ongewisse te laten, wat de nieuwsgierigheid vergroot.
Het verhaal kent prachtige, ontroerende, aangrijpende en mooie wendingen en gebeurtenissen. Al naargelang het verhaal volgt komt er een fantasierijke twist in het verhaal, maar dit is zo kloppend in de verhaallijn, dat je hier gemakkelijk in mee gaat. Het verhaal zit dan ook bijzonder goed in elkaar en weet me echt te pakken en aan te grijpen. Het plot was choquerend en verrassend, maar ik wil niet te veel vertellen, want dit moet je echt zelf gaan ervaren. Het is een verhaal dat je met een brok in je keel dicht slaat.
Een eeuwigheid met jou is een prachtige, aangrijpende en erg originele roman. Het verhaal wist me door de heftigheid aan het begin direct te grijpen. Het verhaal kent prachtig en realistisch uitgewerkte personage, waarbij ik Ben direct in mijn hart sloot. Het verhaal kent bijzondere, ontroerende en mooie wendingen, maar bovenal een verrassend plot dat het boek op bijzondere wijze afsluit. Echt een aanrader!