Een onwijs betoverend, actievol en spannend vervolg van de serie
Na het lezen van het succesvolle en geweldige eerste deel is het dan ook vrij snel tijd voor deel twee. Ik heb na het lezen van het eerste deel erg hoge verwachtingen. Gaat Rebecca Yarros deze pakkende verhaallijn weten door te zetten en weet ze mij te blijven boeien ook met dit tweede deel. Daarbij ben ik ook ontzettend benieuwd hoe het verder gaat met Violet en Xaden.
Violet heeft het eerste jaar aan de Basgiath Oorlogscollege overleefd. Niemand had dit verwacht, ook zijzelf niet. Maar ondanks dat ze dit heeft overleefd, komt nu de echte proef. Er is een nieuwe vice commandant aangesteld en die is vastbesloten om Violet het leven zuur te maken, tenzij ze Xaden verraad. Hierdoor staat Violet voor dé ultieme test: zal ze zichzelf verloochenen of zal het haar lukken een eeuwenoud geheim van het college te ontrafelen. Zal Violet dit overleven?
Wat een super tof, origineel en krachtig vervolg van de serie. Ook dit deel is weer betoverend goed en bevat erg veel actie waardoor je ook dit tweede deel niet los kan laten. Rebecca Yarros heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet deze magische wereld zo te beschrijven dat je het voor je ogen ziet afspelen. Daarbij weet ze op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen, te vertragen of extra emotie en gevoel in het verhaal te stoppen.
Ook in dit tweede deel volgen we het verhaal vanuit het perspectief van Violet, behalve dan het laatste hoofdstuk (plus de twee extra bonus hoofdstukken, die kunnen worden gedownload), deze zijn vanuit Xaden geschreven. Violet maakt ook in dit deel een prachtige groei en transformatie door en ook de liefde tussen Violet en Xaden wordt in dit deel flink op de proef gesteld, wat de spanning goed laat oplopen. Daarbij volgen ook in dit deel weer heel veel personages. Eerlijk gezegd zijn deze niet allemaal even gemakkelijk te onthouden, want het zijn er echt veel.
De verhaallijn gaat verder waar de cliffhanger van deel één afsloot. Het verhaal kent ditmaal meer draken, actie, revolutie, complotten, verraad, samenwerking, vriendschap en een hoop magie.. ofwel een en al spanning. Ditmaal volgen we het tweede schooljaar van Violet en dat brengt weer veel verrassingen, gebeurtenissen en toffe wendingen met zich mee. De spanning wordt gedurende dit deel weer erg mooi opgebouwd en kent ook ditmaal weer een cliffhanger aan het einde. Hierdoor ben ik onwijs blij dat deel drie al klaar ligt.
Fourth Wing 2 - Een ijzeren vlam is een onwijs betoverend, actievol en spannend vervolg van de serie. Het verhaal gaat verder waar de cliffhanger in deel één mee afsloot. Ook dit verhaal wist me weer te overrompelen, te verrassen en enorm indruk op me te maken. Het is een deel met nog meet actie dan deel één en alles is ontzettend levendig en vlot geschreven. Deze serie is echt een aanrader.