Een mooie, realistische en meeslepende roman

KimCoenen85 21 april 2025
Het leven van Louisa is zo goed als perfect: ze is bijna veertig jaar gelukkig getrouwd met Kip, heeft drie kinderen grootgebracht en nu haar kinderen het huis uit zijn, hebben ze eindelijk weer tijd voor elkaar. Helaas gaat dat sprookje in duigen op, als Kip haar vertelt dat het huwelijk voorbij is, en dat hij haar verlaat voor een jongere vrouw. Iets wat Louisa niet zag aankomen. Ondanks het verraad, de woede, voelt Louisa ook een sprankje hoop. Misschien dat de scheiding ook een positieve draai aan haar leven kan geven. Terwijl ze nieuwe plannen maakt, loopt haar ex juist tegen plannen aan. Misschien dat het nieuwe leven van Kip niet was wat hij ervan hoopte...

Mijn ervaring:
Wat een mooi, realistisch en intens verhaal. Erica James heeft een hele meeslepende, levendige en sfeervolle schrijfstijl. Ze weet ook in dit verhaal weer haar personages echt realistisch, waarheidsgetrouw, divers en met finesse uit te werken. Daarbij weet ze ook de verhoudingen en dynamiek tussen de personages erg goed te verwoorden.

Het verhaal volgt verschillende personages uit het gezin, waardoor we de gebeurtenissen in en rondom dit gezin vanuit verschillende perspectieven waarnemen. Dat maakt juist dit verhaal zo bijzonder, meeslepend en erg intrigerend. Het is eigenlijk een alledaags en realistisch verhaal, waarbij een compleet normaal gezin door middel van een scheiding uit elkaar valt. Hierbij weet Erica James de ups en downs van de gebeurtenissen erg intens en krachtig te beschrijven.

Ik had het meest met Louisa, de moeder van het gezin, die door haar man wordt verlaten doordat hij haar inruilt en kiest voor een jongere vrouw. Haar veerkracht en nuchterheid om ondanks alles weer iets van het leven te maken en niet onder te gaan in verdriet en wraakzucht maakt haar bijzonder. Ook de manier waarop Kip is uitgewerkt, waarbij Erica James het teboe van mannen met angst en depressie in het verhaal verwerkt, is erg indrukwekkend en mooi gedaan. Ze laat echt zijn ups en downs zien en ook de groei die hij doormaakt komt prachtig in de verhaallijn tot uiting.

Het is geen verhaal met een verhaallijn met grootste en heftige gebeurtenissen, maar een vrij alledaags en erg realistisch verhaal over de ups en downs van het leven. Zeker doordat Erica James de standpunten van alle gezinsleden heeft meegenomen in de verhaallijn zorgt ervoor dat het verhaal je blijft boeien. Ik heb hierdoor echt genoten van het mooie verhaal.

Een perfecte man is een mooie, realistische en meeslepende roman. Erica James heeft een sfeervolle en levendige schrijfstijl en weet de diverse gezinsleden in dit verhaal realistisch, divers en mooi uit te werken. Hierbij weet ze ook de verhoudingen en dynamiek tussen de personages erg indrukwekkend te verwoorden. Het is een alledaags verhaal over de ups en downs van het leven, maar wel erg pakkend en het wist me van het begin tot het einde echt te boeien.

Meer recensies van KimCoenen85