Een pakkend, spannend en erg goed vervolg
Na het lezen van deel één, kijk ik ontzettend uit naar het vervolg en dus het tweede deel. Ik had hoge verwachtingen van deel één maar het verhaal wist me echt te verrassen op positieve wijze. Ik ben benieuwd hoe dat de serie zich nu vervolgd. Gaat er in deel twee een nieuwe zaak komen en hoe gaat het verder met het privéleven van Amaia?
Inspecteur en rechercheur Amaia onderzoekt de heiligschennis van de kerk in haar geboorteplaats Elizondo. Ook moet de man die ze een jaar eerder voor moord arresteerde voor de rechter verschijnen. Tijdens het proces pleegt de man zelfmoord in de toiletten van het gerechtsgebouw. Het enige wat hij achterlaat, is een cryptisch briefje met één woord: Tartallo. Al snel ontdekt Amaia dat dit niet de enige zaak is waarin een agressieve man zijn partner vermoordt, daarna zichzelf en deze boodschap achterlaat. Doen zij dit in opdracht van iemand? Amaia en haar team storten zich vol op het onderzoek, maar dan raakt Amaia emotioneel betrokken bij duistere zelfmoorden en wordt de scheidslijn van werk en privé doorkruist. Naarmate Amaia de waarheid ontrafelt, komt degene die het dichtst bij haar staat in levensgevaar.
Wat een onwijs tof, sterk en verrassend vervolg van de serie. Het verhaal volgt op het eerste deel, waardoor je, om deze serie volledig te kunnen volgen, wel echt eerst deel één moet lezen. Dolores Redondo heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl en het verhaal leest ontzettend vlot, waardoor je echt in het verhaal op gaat. Ze weet de omgeving, personages en de verhaallijn met de Baskische mythologie tot een sterk, pakkend en meeslepend verhaal te verwerken.
Het verhaal gaat verder en we volgen het verhaal van rechercheur Amaia. In het eerste deel wist Dolores Redondo het personage al met finesse, realistisch en met een prachtige diepgang neer te zetten. In dit deel weet Dolores Redondo dit nog verder door te zetten en ook over haar familie en haar tante en twee zussen krijgen we nog meer te weten. Naast de privé lijn volgen we ook ditmaal weer een pakkende en boeiende zaak die aansluit bij gebeurtenissen uit het eerdere deel. Daarbij weet Dolores Redondo ook de privé lijn en de zaak op prachtige wijze aan elkaar te verbinden.
Ook dit verhaal kent aangrijpende, heftige en indrukwekkende gebeurtenissen. Doordat de zaak inhaakt op de Baskische mythologie en de rituelen die in het Spaanse Baskenland naleven, zit er ook een stuk geschiedenis in de verhaallijn verwerkt. Dit verrijkt en versterkt de verhaallijn en weet echt indruk op me te maken. Daarbij zitten er in de verhaallijn verrassende twisten en wendingen die je als lezer keer op keer op scherp zetten én natuurlijk een niet te vergeten spannend plot dat je op het puntje van je stoel laat zitten.
Erfenis van de botten is een pakkend, spannend en erg goed vervolg. Dolores Redondo heeft een filmische en vlotte schrijfstijl en neemt je opnieuw mee terug naar het Spaanse Baskenland en rechercheur Amaia. Ook dit deel kent een pakkende, indrukwekkende zaak waarin de Baskische mythologie verwerkt zit. Naast de zaak krijgt ook het privéleven van Amaia weer spannende, heftige en aangrijpende wendingen. Erg goed!