Een ontzettend mooi, helder en leerzaam boek

KimCoenen85 01 december 2024
Alleen al de pakkende titel en het onderwerp van dit boek, maakt me reuze nieuwsgierig naar dit leerzame en veelbelovende boek. Ik hoop na het lezen van dit boek nieuwe kennis, inzichten en tips uit te halen die ik in mijn eigen leven kan toepassen. Van uitgeverij Boekerij ontving ik een recensie-exemplaar, super bedankt!

Je druk maken over wat anderen van je vinden is irrationeel en contraproductief. Leer je verwachtingen van anderen los te laten en je ware potentieel te ontketenen. Vaak hoor je dat mensen achteraf spijt hebben van alle verwachtingen en meningen van anderen. En terecht: FOPO (Fear of People’s Opinions) is een van de grootste belemmeringen van succes. Vanuit de evolutie is het gedrag goed te verklaren, want we zijn sociale wezens en hadden het duizend jaar geleden nodig om goed in de groep te liggen om onze kans op overleving veilig te stellen. Onder de invloed van sociale media, de prestatiedruk van alledaags en de afhankelijkheid van beloningen en bevestiging doet onze hang naar acceptatie meer kwaad dan goed. Als je minder aandacht besteedt aan wat anderen van jou vinden, en wat meer jou tot jou maakt, zal je ontdekken dat je meer kan bereiken dan je ooit had gedacht.

Met een pakkende en nieuwsgierig makende inleiding weet het boek me direct te pakken. Zeker doordat Michael Gervais het prachtig weet te ondersteunen met een goed en krachtig voorbeeld van Beethoven. Want wat hij doet, is dat ergens niet heel menselijk en herkenbaar? Michael Gervais heeft een vlotte, heldere en toegankelijke schrijfstijl. Zijn verhaal leest vlot en gemakkelijk, ondanks dat hij veel kennis en inzichten weet te delen. Hierdoor neem ik gemakkelijk alle informatie en kennis op van dit mega interessante boek.

Het boek is opgedeeld in drie delen: Ontmaskeren, De situatie beoordelen en tot slot Herdefiniëren. Zo neemt hij je stap voor stap mee door het proces van je geest en lichaam op de angst en het mechanisme van FOPO. Door alle kennis en inzichten die hij deelt en die hij ondersteunt met heldere en fijne praktijkvoorbeelden, wordt je jezelf ook bewust wanneer je in de FOPO stand schiet. Wat dit verhaal sterk maakt, is dat Michael Gervais laat zien dat alle mensen hier last van hebben en waarom dit vroeger een noodzakelijk iets was en nu niet meer van toepassing is. Hij laat ook erg duidelijk zien hoe de FOPO je successen in de weg staat. Vooral door dit laatste stukje kennis en mooie praktijkvoorbeelden, weet Michael Gervais dat ik dit voor mezelf ook anders wil.

Aan het einde van ieder hoofdstuk weet Michael Gervais aan de hand van het behandelde onderwerp handvatten/tips en opdrachten te delen, zodat je stapsgewijs met je eigen FOPO aan de slag kan gaan en minder aandacht gaat besteden aan wat anderen van je denken. Dit zijn echt hele fijne opdrachten en ik vind dat deze aanvulling ook echt het boek compleet en volledig maakt.

FOPO: Fear of People's Opinions is een ontzettend mooi, helder en leerzaam boek. Michael Gervais weet op vlotte, heldere en toegankelijke wijze je alles te leren rondom FOPO. Hij biedt kennis, wetenschappelijke onderzoeken en inzichten die hij ondersteunt met heldere en duidelijke praktijkvoorbeelden. Daarnaast biedt hij verschillende handvatten/tips en opdrachten om met je eigen FOPO aan de slag te gaan en je minder aandacht te besteden aan wat anderen van je denken, waardoor je meer gaat en kan bereiken. Echt mega interessant, leerzaam en inspirerend!

Meer recensies van KimCoenen85

Een diepgravend onderzoek naar de meest mysterieuze politieke moord van de 20e eeuw, die op de Amerikaanse president John F. Kennedy.

Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.

Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk

Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.

Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.

Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug.

Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.

De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!

De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.

Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.

Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.

Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.

De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!