Een leuk, gevarieerd en mooi kookboek
We leven in een hectische wereld vol stress, hierin is goede voeding het beste medicijn. Het versterkt niet alleen je lichaam, maar brengt ook je geest tot rust en verlaagt het stressniveau. Aan de hand van 60 verschillende en eenvoudige recepten leert Julie van den Kerchove je hoe je je zenuwstelsel kalmeert, je darmen tot rust brengt en je energie een boost geeft. Ook volgt er een 10-stappenplan waarin Julie van den Kerchove helpt om je bewust rustpunten te creëren via voeding, beweging, ontspanning en meditatie. De recepten zijn glutenvrij, suikervrij en voor een groot gedeelte lactosevrij. De recepten zijn een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte. Ook zijn er een aantal kidsproof recepten in het kookboek opgenomen.
Mijn ervaring:
Wat een mooi vormgeven kookboek, dat je zonder twijfel en moeite motiveert om gezond en lekker te gaan eten. Wat dit kookboek erg interessant en sterk maakt, is dat naast de 60 tal aan gevarieerde recepten Julie van den Kerchove het eerste deel wijdt aan wetenschappelijke kennis, inzichten en handvatten met tien manieren om stress in je leven te verminderen. Hierdoor moedigt ze je aan, om naast je voeding ook eens te focussen op andere dingen die je doet in je leven waardoor je meer in balans komt.
Het recept gedeelte bestaat uit verschillende categorieën: Ontbijt en intermittent fasting, Veggie, Vis, Vlees en Desserts. Waarbij Veggie de meeste recepten bevat. De vormgeving van de receptenpagina's zijn erg helder en overzichtelijk vormgegeven. De prachtige foto's van de gerechten laten het water in je mond lopen. Bij ieder recept staat vermeld voor hoeveel personen het gerecht is en hoeveel voorbereiding, bereidingstijd, houdbaarheid en extra keukenmateriaal dat nodig is. Wat verder erg fijn is, is dat Julie van den Kerchove allemaal onbewerkte ingrediënten gebruikt die in reguliere supermarkten te verkrijgen zijn. Het enige nadeel van de recepten is dat niet overal het aantal grammen vermeld wordt, maar soms is het voor mij erg onduidelijk 'een kop', 'een bundel' van een product. Hierdoor vielen deze recepten voor mij echt af om eraan te beginnen.
Ik heb natuurlijk verschillende recepten in dit heerlijke kookboek gemaakt, om te kijken hoe dat de smaken waren. Zo heb ik de 'Witlofsalade met appel' gemaakt en de 'Gemarineerde kippenspiesjes op de BBQ'. De recepten zijn erg goed gelukt. Daarbij is de smaak niet erg uitgesproken, waardoor ze denk ik wel bij iedereen in de smaak vallen. Wel waren de kipspiesjes ietsje aan de droge kant, maar de smaak was verder erg goed. De witlofsalade viel wel erg in de smaak en is zeker een recept dat ik vaker ga maken.
Goed eten is een leuk, gevarieerd en mooi kookboek, dat naast de 60 hele gevarieerde recepten ook nog eens kennis en een 10-stappenplan biedt hoe stress in je leven kan verminderen. De verschillende recepten bestaan uit ontbijt, veggie, vis, vlees en desserts en zijn te maken met ingrediënten die in iedere supermarkt verkrijgbaar zijn. Ondanks dat niet elk recept even duidelijk is, met hoeveel er in moest (er wordt soms 'een kop', i.p.v. gram vermeld), zijn de recepten lekker en goed van smaak.
Mijn ervaring: