Een leuk, verrassend en tof tussendoortje

KimCoenen85 31 januari 2025
Na het lezen van de Storm van Sauville en Aura heb ik hoge verwachtingen van de nieuwe thriller novelle van Frank Vork. Daarbij is de cover ook erg intrigerend en roept zonder twijfel een thriller gevoel bij je op.

Anna en haar drie vriendinnen boeken een weekendje weg om van een van hen de verjaardag te vieren. Midden in het centrum boeken ze een hotelkamer en laten alle teugels vieren. Ze drinken, dansen en nemen een pilletje. Het is een fantastische en onvergetelijke avond, zeker als ze de ochtend daarop ontwaken. Anna wordt namelijk niet alleen wakker met een verschrikkelijke kater. Er ligt een dode man in hun kamer. Niemand weet wie hij is en wat er die avond is gebeurd. Het lijkt een ongeluk, maar al snel blijkt er meer aan de hand. Waarom zijn ze allemaal deze nacht compleet vergeten?

Wat een fascinerende, intrigerende en pakkende thriller novelle. Frank Vork heeft een vlotte, krachtige en pakkende schrijfstijl en weet ditmaal weer een compleet ander en goed verhaal neer te zetten.

We volgen het verhaal van de jonge en redelijk doorsnee Anna, die samen met haar drie vriendinnen geniet van het leven. Ik vind het mooi hoe Frank Vork gedurende het verhaal en met name aan het einde Anna wat meer diepgang weet te geven en hiermee het verhaal sterk en goed weet te maken.

Het verhaal wordt op pakkende wijze opgebouwd. Het verhaal begint eigenlijk op het moment suprême waarop Anna en haar vriendinnen na een avond goed los gaan, een dode man in hun hotelkamer aantreffen. Frank Vork weet het verhaal krachtig te maken door het verhaal op chronologische wijze er een vervolg aan te geven, zeker door de verhoor gesprekken over de bewuste avond waarvan niemand zich meer iets lijkt te herinneren. Er volgt een verrassende twist in de verhaallijn en ook de terugblik op de jeugd van Anna en het gesprek met haar vader vormen een sterke aanvulling op de verhaallijn.

Hersensplinters is een leuk, verrassend en tof tussendoortje. De spanning in de verhaallijn wordt mooi opgebouwd en het verhaal weet je echt nieuwsgierig te houden naar de daadwerkelijke gebeurtenissen van de door iedereen vergeten avond. Is het een ongeluk? Of moord? Een pakkend en erg goed verhaal.

Meer recensies van KimCoenen85