Een pakkende en mooie thriller novelle
Na het lezen van Fatale oplossingen zag ik op de Instagrampagina van Boekerij dat er ook een thriller novelle, passend bij deze serie is verschenen. Gelukkig was deze beschikbaar op mijn Kobo Plus abonnement, waardoor ik direct van deze novelle kan gaan genieten. Aangezien Fatale Oplossingen erg in de smaak viel, heb ik goede verwachtingen van deze novelle.
Deze novelle sluit aan op de serie van de wereld van art-assistent Chris Griffioen. Haar opa, Rien Griffioen, is in het ziekenhuis beland. Wanneer Chris hem bezoekt, vertelt hij over zijn allereerste grote zaak als rechercheur.1965, Rotterdam. Rien Griffioen is nog maar beginnend rechercheur en moet zich nog bewijzen als er op een bouwplaats een lijk wordt gevonden. Hij gaat samen met zijn ervaren leidinggevende Dirk Schoenmaker naar het plaats delict. Ondanks dat er zelfmoord gesuggereerd wordt, heeft Rien zijn twijfels. Wanneer hij meer te weten komt over het slachtoffer neemt zijn twijfel alleen nog maar toe. Het slachtoffer blijkt een belastinginspecteur met de reputatie van een bloedhond. Dirk beveelt hem de zaak te laten vallen, maar Rien is ervan overtuigd dat er meer aan de hand is. Dat zet hem voor het blok. Hoever gaat hij voor zijn principes? Hoe ver durft hij te gaan voor de waarheid?
Wat een leuke, spannende en aanvullende thriller novelle, die ook prima losstaand gelezen kan worden van Fatale Oplossingen. Het duo Rifka Faber heeft een levendige, vlotte en vrij krachtige schrijfstijl. In het verhaal zit een heerlijk en vlot tempo, wat ervoor zorgt dat je echt aan het verhaal gekluisterd blijft.
De personages, Chris Griffioen en Rien Griffioen, zijn beiden al bekende personages van Fatale Oplossingen. In dit deel speelt Rien dan wel de hoofdrol en doet hij een pakkend, spannend en goed verhaal uit de doeken. De personages in dit verhaal zijn wel allemaal nieuwe personages. Rifka Faber heeft ze goed en divers uitgewerkt.
De verhaallijn begint bij Chris die bij haar opa in het ziekenhuis op bezoek gaat. Vanuit daar ontstaat een gesprek tussen de twee, duiken we in het verhaal van Rien en beleven we vanuit zijn gezichtspunt het pakkende verhaal. Ik merkte dat ik als lezer echt aan het mee puzzelen was, naar hoe het complot in elkaar zat. Het verhaal zit mooi in elkaar.
Het kaartenhuis is een pakkende en mooie thriller die leuk aansluit op Fatale Oplossingen en de wereld van art-assistent Chris Griffioen. Het is levendig, krachtig en vlot geschreven en dit verhaal kan ook prima losstaand gelezen worden. Het is een goed verhaal dat mooi in elkaar zit. Ik heb erg genoten van deze novelle.