Een pakkende, krachtige en meeslepende pageturner
Jim Matteos wordt door een voorbijkomende zeilster meer dood dan levend opgepikt uit de zee. Na zijn redding geeft hij zijn leven een nieuwe wending en gaat hij aan het werk als veiligheidsadviseur van Julia Davenport, de nieuwe president van Amerika. Hierdoor komt Jim op het spoor van een mysterieus genootschap. Jim probeert te infiltreren in deze organisatie die zichzelf ziet als plaatsvervanger van de goddelijke macht. Aangezien het Vicarius Genootschap nauwelijks naar buiten treedt is er amper iets te vinden. Maar wanneer Jim onverwachts oog in oog komt te staan met de leider van zijn genootschap, staat zijn hele leven op zijn kop. Zal het Jim desondanks lukken het genootschap te stoppen? En is die redding uit zee wel zo toevallig?
Mijn ervaring:
Wat een verrassend, pakkend en erg goed vervolg van de Jim Matteos serie. Era Richmen heeft een filmische, vlotte en unieke schrijfstijl. Hij heeft naast dat het verhaal vlot en gemakkelijk leest, duidelijk nagedacht en diepgang gegeven aan de gebeurtenissen in het verhaal.
We volgen opnieuw het verhaal van Jim Matteos, waarbij Era Richmen tussendoor ook afwisselt naar andere perspectieven, waardoor we een bredere kijk op de verhaallijn en de gebeurtenissen krijgen. Tess zien we ook regelmatig weer terugkomen en dit is echt een geweldig en tof personage. Daarbij roept Lauren veel vragen op, die je tot het einde in spanning houden. En natuurlijk Jim Matteos, dit complexe, realistische en erg indrukwekkend uitgewerkte personage, met krachtige gedachtespinsels en acties weet me weer te voorzien van mooie uren leesplezier.
Er volgt een verrassend, pakkend en krachtig verhaal dat bomvol zit met intriges, onverwachte wendingen, geheime genootschappen en persoonlijke zoektochten. Dit verhaal zit bijzonder goed en verrassend in elkaar. Als je denkt dat de waarheid aan het licht komt, is dat enkel slechts het begin van een beerput, die goed doordacht, treffend en erg goed en complex in elkaar zit. Maar wel op zo'n manier dat het goed en zonder moeite te volgen is. Niet is wat het lijkt. Het is een actievol, meeslepend en spannend verhaal waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Zeker bij het plot, krijgt het verhaal én het leven van Jim Matteos een erg verrassende wending.
Jim Matteos 3 - Het Vicarius Genootschap is een pakkende, krachtige en meeslepende pageturner. Het is een origineel, filmisch en krachtig geschreven verhaal met realistische, complexe en intrigerende personages. Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven en kent een mooie mix van intriges, geheime genootschappen, persoonlijke zoektochten en verrassende twisten. Na het lezen van deze serie ben je ongetwijfeld Jim Matteos fan.
Mijn ervaring: