Een pakkend, bloedstollend en razend spannend slotstuk
Een bloedstollend en razend spannend slotstuk van de Vampyria-serie. Jeanne, die een dubbelleven leidt als Diane, maakt zich klaar voor de eindstrijd tegen de vampierkoning, Lodewijk XIV. Opnieuw krijgt Jeanne een kans aangegrepen om een einde te maken aan de verschrikkelijke heerschappij. De Fonde, de rebellen organisatie die een geheime strijd voert tegen te vampieren, doen Jeanne een schokkend verzoek. Jeanne moet de sinistere piratenkapitein Vale Phoebus verleiden om hem te betrekken in de strijd tegen de Schaduwkoning. Jeanne vertrekt naar Amerika, een land dat zich distantieert aan de oude vampierenaristocratie in Europa. Hier komt Jeanne niet alleen oog in oog te staan met bloeddorstige piraten en hun duistere kapitein maar ook met haar ware zelf.
Mijn ervaring:
Wat een geweldig, spannend en bloedstollend slotstuk van een heerlijke duistere serie. Victor Dixen heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet de sfeer, setting en spanning ook in dit deel weer op geweldige wijze op te bouwen.
We lezen het verhaal wederom vanuit Jeanne, ofwel Diane zoals ze zich voordoet. Het complexe, realistische en ook erg goed uitgewerkte personage is zo neergezet, dat je gemakkelijk met haar mee de verhaallijn in kan gaan. Nog altijd in Jeanne op wraak uit en is ze vastbesloten de vampierenkoning uit te schakelen. Daarbij krijg je ook in dit deel weer te maken met een grote hoeveelheid aan verschillende, diverse en unieke personages. Er keren personages uit de voorgaande delen terug, maar er zijn ook een aantal nieuwe personages die heel natuurlijk en goed geïntroduceerd worden. Wat dit laatste deel erg krachtig maakt is de transformatie die Jeanne ondergaat en ook het stukje diepgang dat ze nog krijgt als ze meer te weten komt over haar eigen identiteit.
De verhaallijn is een mooie aansluiting op de voorgaande delen, maar is ook van zichzelf een duister, spannend, actievol en origineel verhaal op zich. Jeanne heeft een nieuwe missie waarop ze zich moet focussen en heeft hiermee een nieuwe kans om de vampierenkoning te verslaan. Het is een spannend verhaal met intriges, wraak, complotten en gave twisten die je niet ziet aankomen. Zeker het daverende plot aan het einde, geeft een verrassend twist aan het complete verhaal. Hiermee weet Victor Dixen dan ook de serie op geweldige wijze af te sluiten.
Vampirya 3 - Hof van Stormen is een pakkend, bloedstollend en razend spannend laatste deel van de serie. We vervolgen het verhaal van Jeanne, ofwel Diane, die een nieuwe kans en missie krijgt om een einde te maken aan de heerschappij van de vampierenkoning. Er volgt een duister, spannend en actievol verhaal met verrassende twisten, complotten en intriges. Ofwel verslavend, tof en erg indrukwekkend
Mijn ervaring: